Quantcast
Kezdőlap SzabadidőJátszóterek Legjobb játszóterek Angyalföldön

Legjobb játszóterek Angyalföldön

Pöttyöslabda

Angyalföldiek lévén az utóbbi két évben bejártuk szinte az összes játszóteret, ami a környékünkön található. Összeszedtem azokat, amelyek a legjobban tetszettek a gyerekeknek és ahova gyakran szoktunk menni.

1. Cziffra György park

A Göncöl – Bárka – Kárász – Gyöngyösi utcák találkozásánál két játszótér is található egymás mellett. A kisebbeknek való téren (mi csak “vizes játszónak” hívjuk) minden megtalálható, ami a kicsiket érdekelheti: 3 csúszda, egy akkora mászóka, ahova egy 2-2,5 éves gyerkőc is fel tud mászni, két hinta az egészen kicsinek és 4 a nagyobbaknak. Van egy hatalmas homokozó, ahol jókat lehet sarazni (mert, hogy víz is van a homokozóban), és a nagy melegben a párakapu nyújt enyhülést. Itt mindig vannak elhagyott (vagy másik nézőpontból közös) lapátok, gereblyék, vödrök, sziták és formák… Hm, mi van még… Ja, igen! Van még néhány rugós hintaállat, amit Dani nagyon szeret. Hátránya, hogy csak a homokozó fölött van árnyékoló, a többi játék a napon van. Így mi csak késő délután szoktunk kimenni. A nagyobbaknak való részen is van sok minden: egy hatalmas, vártornyot formázó csúszda, mellette egy pingpongasztal, körforgós játék, és persze itt is van homokozó. Marci sokszor kéri, hogy menjünk a nagyobbaknak szánt térre, de őszintén szólva én nem nagyon szeretem, mert Daninak még nagyon nagy az ottani csúszda. De, hogy Marci is nagy fiúnak érezze magát, néhány csúszás erejéig elmegyünk ide, utána pedig visszamegyünk a “vizes játszóra”, így mindenki jól jár.

2. Gyöngyösi sétány

Bár ez egy kisebb játszótér, itt is elég sok minden van. Van csúszda, egy óriási autó, két bébi hinta, és egy nagyobbaknak való hinta. Itt is lehet homokozni a csillag alakú homokozóban, egy hatalmas fa árnyékában. Dani itt is állandóan a rugós hintaállatokon “lovagol”, majd órákig csúszdázik Marcival. Amíg a gyerek játszik, addig a szülők a padokon tudnak pihenni. Nagyon tetszik, hogy gumipadlót fektettek le a mászókák alá, így ha a gyerek el is esik, nem üti meg magát annyira. Illetve nagyon árnyékos, ezért ide nyáron a nap bármelyik időszakában ki lehet menni. Ezzel a játszóval szemben van egy nagyobbaknak való rész, ahol a padok mellett, már csak néhány hinta és egy csúszda került megépítésre. Éés, amit a múltkor fedeztem fel, hogy a kínai étkezdében 100 forintért lehet használni a WC-t.

3. Máglya köz

Ez egy nemrégen felújított játszótér, amin a szokásos játékok találhatóak meg. Hinta, csúszda, homokozó (nyáron árnyékolót szerelnek fel), és egy körforgó is helyet kapott. Bár tőlünk kicsit messzebb van, de ezt is szeretik a fiúk.

Nikolett
menőmanók.blog.hu

Ez is tetszeni fog