Quantcast
Kezdőlap SzabadidőJátszóterek Mikor és miért érdemes kimenni a ligeti játszótérre?

Mikor és miért érdemes kimenni a ligeti játszótérre?

Czafrangó Ági

Kipróbáltuk a Városliget hatalmas és minden korosztály számára érdekes játszóterét.

Kulturált környezet, körbekerített, őrzött terület, igényes mosdó, és óriási tér, ami csak a gyerekeké – mi hiányozna még? Minden adott a felhőtlen szabadtéri kikapcsolódáshoz. Felhős napokon legalábbis. Mi ugyanis egy borús hétfő délelőttön jártunk itt, amikor is egynél nagyobb volt az egy főre jutó hinták és csúszdák száma. Azt nem tudom, hogyha tényleg beköszönt a nyári szünet (bár már jó ideje szünet van, a nyár pedig nem igazán akar köszöngetni senkinek), mekkora lesz itt a népsűrűség, de ilyen időpontban még a vírus terjedésének se volt esélye, annyira nem volt tömeg. 18 év felett persze kötelező (lenne) a maszk viselése, mi egy emberen nem láttunk. Így szabad térben, kellő távolságra egymástól szerintem nem is gond.

Szóval, ha egy borongós hétköznap délelőtt kijuttok a ligetbe, bármekkora gyerekkel is vagytok, nem fogtok unatkozni. Van itt egész kicsiknek való csúszdás-hintás-mászókás rész, és a nagyobbakat csábító gigantikus futurisztikus kötélhágcsós csőcsúszdás komplexumok. Itt egy klasszikus laphintát vagy retro rakéta mászókát sem fogtok találni, cserébe a gyerekek bátorsága próbára lesz téve, és ezek a modern eszközök nem csak az ügyességüket, de az egyensúlyérzéküket is kiválóan edzik. Az aggódós fajta szülőknek pedig az idegrendszerét.

Még a kamasz korosztály is talál kedvére való elfoglaltságot itt, a padokon ücsörögve a telefonjukat is tölthetik, nehogy lemaradjanak az online tér fontos eseményeiről, amíg levegőznek.

A szülők közben alig várják, hogy maguk is kipróbálják a kötélpályán átcsúszást, csak hogy a gyereküket bátorítsák, vagy véletlenül páros lábbal lépnek egy földbe süllyesztett trambulinra, és ugranak még kettőt-hármat.

Ha mégis napos időben látogattok el ide, az se gond, a sok terebélyes fa mellett vannak mesterséges árnyékolások, és még vizes (saras) játszótér is!

A léghajóba ugyan nem másztak fel a srácok, de lentről is igazán látványos, hangulatos.

Nálunk toplistás játszótér lett a gyerekeknél.

Ez is tetszeni fog