Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke A tökéletes test

A tökéletes test

Kovács Móni

Az egyik kedvenc Insta-edzőm írt egy nagyon jó és elgondolkodtató posztot néhány héttel ezelőtt. Rengeteg kérdést tett fel. Őszintét és húsba vágót arról, hogy mi az, ami igazán fontos. Ha lemegy a pocakodról az a kis fölösleg, akkor mi fog történni? Mennyivel lesz jobb az élet, ha feszesek a combjaid? Azt gondolod, hogy jobban fogod szeretni a testedet? Jobban fog szeretni a férjed? A gyerekeid? Jobban fogod magad érezni a barátaiddal? Több pénzt fogsz keresni? A kilókkal eltűnnek majd a problémáid is?

Nyilván a legtöbb kérdésre a válasz: NEM. Mégis szinte mindannyian le akarunk fogyni. Egy kicsit leadni innen, vagy onnan. Persze nem mindenki akar fogyni, van, aki felszedne néhány kilót. Miért nem tudunk megelégedni azzal, amink van? Miért nem tudunk örülni a csodálatos testünknek? Ami eljuttat bennünket A-ból B-be, ami csodálatos dolgokat mutat nekünk a szemeinken keresztül, ami képes arra, hogy kihordjon és a világra hozzon egy új életet. Próbáljuk mindenféle ruhaméretbe belegyömöszölni még akkor is, ha nyilvánvalóan egy nagyobb méret lenne számunkra a kényelmesebb választás.

Miért várjuk el vasszigorral, hogy a testünk tökéletes legyen, amikor ezen a világon semmi nem az?

Nem azt mondom, hogy kövérnek vagy soványnak lenni jó és egészséges. Távolról sem. De az adott helyzetben a testünk éppen egy adott állapotban van. Igyekezzünk a lehető legtöbbet kihozni belőle úgy, hogy egészséges ételekkel tápláljuk, és rendszeres mozgással karban tartjuk.

Ne azért mozogjunk, hogy lefogyjunk! Azért mozogjunk, hogy fittek legyünk, hogy még sokáig tudjuk élvezni ezt a csodálatos életet. A családunk társaságát, az ételek ízét, a naplemente csodás színeit, a szélben zörgő falevelek hangját.

Itt a nyár. Sokan nem mernek majd strandra menni azért, mert olyan a testük, amilyen. Zsíros, hájas, vagy éppen csontsovány, narancsbőrös, vagy égési sérülés éktelenkedik rajta. A sok strandra nem merészkedő nő közül jónéhány édesanya, akinek a gyermek vágyik a vízpartra és az édesanyjával eltöltött közös időre.

Add meg neki, amire vágyik! Húzd magadra a fürdőruhád vagy a bikinid, és irány a part! Nem olyan a tested, mint egy modellé, na és? Meglátod, hogy a strandon hány striás, röcögő hasú anyatársad érzi majd jól magát mégis, és örömmel burkolja be a fokhagymás-tejfölös lángost, vagy a három gombóc fagyit a gyerekekkel, mert egész héten salátán és csirkén sanyargatta magát a kalóriákat számolva, és tudja, hogy ezt most itt bizony baromira megérdemli.

Mert fontos a jó megjelenés, de fontos a példamutatás is. Mit üzensz a lányodnak, ha elégedetlen vagy a testeddel és mindig csak a kilóidat számolgatod? Neki is ez fog számítani, és talán észre sem veszed, de ő is az étkezés megszállottjává válhat. Mit üzensz a fiadnak, ha folyton hangoztatod, hogy kövér vagy, és rosszul nézel ki? Megtanulja, hogy a nők nem lehetnek kövérek, és csakis a külső és a mérleg mutatója számít majd a párválasztásnál.

Mutass példát! Élj egészségesen! De ha a társaság épp azt kívánja, idd meg azt a pohár bort, edd meg azt a két szelet pizzát, vedd meg magadnak is azt a jégkrémet, és a legfontosabb: ÉLJ!

Élményekben gazdag és szorongásoktól mentes szép nyarat kívánunk Nektek!

Ez is tetszeni fog