Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Állatos könyvek kicsiknek

Állatos könyvek kicsiknek

pottyos

A Pagony által ajánlott legjobb állatos könyvek kicsiknek

Itt a húsvéti szünet, mindenki pihe-puha nyuszikkal és csibékkel álmodik, potyognak a nyuszifészkek körül az édes plüssállatok… Tegyetek a tojás és a csokik mellé egy kis könyvet is. Aranyos és jó állatos meséket ajánlunk a Pagony kínálatából!

 

1. A föld alatt

A föld alatt lakik a vakond: olvasd el a Vakond kalandjait, akinek sajna, kora reggel a fejére csináltak, és emiatt nagyon bosszús. Nekivág a mezőnek, hogy kiderítse, ki a bűnös – és végiglátogatja a háziállatokat. Kiderül, milyet kakil a kecske, a ló, a tehén – vicces, kerek, szép történet.

2. A fűben

A fűben tesznek-vesznek a kis bogárkák: Bogyó, Babóca, és barátaik. Legújabb kötetünkben éppen bábszínházba igyekeznek, míg Döme szegény bárányhimlős – persze azért őt is kárpótolják egy saját előadással.

Itt találkozhatsz Pipp-pel és Pollival, a nyúllal és az egérrel, akik rollereznek, babáznak, festegetnek, összekapnak és kibékülnek – legfőképpen pedig szeretik egymást.

3. A bokrok között

A bokrok között kis házakban laknak Tölgyerdő lakói, a róka, aki nem találja a zokniját, a medve, aki összekeveri a leveleket, a malac, aki nem találja a tyúkot, amikor bújocskáznak és a nyuszi, aki nem tud aludni. De itt laknak a kisegér, a róka, a bagoly, a kígyó – na kik ők? Hát persze, hogy A graffaló szereplői! És persze itt számolgat Gyapjas, a bárány is ebben a legkisebbeknek szóló elalvós könyvben.

4. A fákon

Hogy ki lakik a fa tetején? Hupp, a kis bagoly, aki nem akart nappal elaludni és éjszaka vadászni, mert a világosat szerette és félt a sötéttől – ami egy kis gyöngybagoly esetében nem annyira praktikus. Szerencsére fejezetről fejezetre megismeri a sötétség jó oldalait, és a végén megszereti azt.

No meg persze itt él a lombok között a telhetetlen hernyócska, aki a fa leveleit eszi, ha éppen nem nyalókával csapja el a gyomrát!

5. A vízben

A vízben úszkál barátunk, Ottó, a pingvin. Illetve csak úszkálna, mert amíg nem nőnek ki a pehelytollai helyett az evezőtollai, addig nem mehet – tapasztald ki vele, hogy mennyi nehézséget jelent felnőtté válni, és minden kérdésre választ kapni.

A cica ugyan nem vízi állat, de Suzy cica a nagy vízen, Anglia és Franciaország között a Csatornán akar átúszni. Sok-sok nekifutásra, humoros kalandok után sikerül is hazajutnia! Egyik legaranyosabb mesekönyvünk – és hát a cicaszeretet örök.

6. A városban

A városban lakik Róka és Egér, meg persze emberbarátjuk, Andris. Együtt mennek a Balatonra, síelni, várost nézni, kirándulni. Igazi tavaszi mesekönyv, tartsatok vele!

Ez is tetszeni fog