Quantcast
Kezdőlap Egészség Biztonságos tisztítószereket minden lakásba!

Biztonságos tisztítószereket minden lakásba!

Pöttyöslabda

Miért legyen öko a vegyszer?

Előző írásunkban már ecseteltük a bio és öko termékek létjogosultságát a piacon. A tisztítószerek terén sokkal riasztóbb a helyzet: a belélegzett vegyszerek, a lakás különböző felületein megtapadó molekulák végül mind visszajutnak hozzánk. A porcicák is magukhoz vonzzák ezeket a részecskéket, így okozva, vagy súlyosbítva a meglévő allergiás tüneteket.

Az a helyzet, hogy a cikkek olvasgatása közben rádöbbentem, hogy nekem is változtatnom kell. Jelenleg egy nagyon durva betegség gyötri a családunkat – a kéz-láb-száj fertőzés – így orrba-szájba fertőtlenítek. Használok fertőtlenítő kendőt, fertőtlenítő felmosót, fertőtlenítem a WC-t, és fertőtlenítő szappanunk is van. Akarva – akaratlanul csak tovább súlyosbítom a fennálló helyzetet, hiszen a vírusfertőzés könnyen felülfertőződhet, akkor aztán hiába szedjük majd az antibiotikumot.

Hogy miért? Mert a hagyományos fertőtlenítőszerek triklozánt tartalmazhatnak, ami remekül elpusztítja a baktériumokat és vírusokat, csak egy aprócska gond van vele: antibiotikum-rezisztenssé teszi a kórokozókat. Évente kb 700.000 ember hal meg kialakult antibiotikum-rezisztencia miatt – és ez egyáltalán nem elhanyagolható szám. Egy bakteriális felülfertőződés valamelyik sebnél: és máris nehezebb, hosszabb, fájdalmasabb lesz a gyógyulás, és ráadásul mindez az én hibámból?!Na ne!

Ma már annyi mindenre kell figyelni egy egyszerű folyékony szappan vásárlásánál is, hogy belefáradtam a címkék olvasgatásába. Ha nem mindegy, hogy mi szívódik fel a bőrödön keresztül és mi jut a lefolyón át a természetbe – majd vissza az ivóvízbe, akkor válassz öko mosó- és tisztítószert!

Melyiket válasszam?

A boltokban, webshopokban természetesen bőséges a kínálat, mi most megkönnyítjük a választást: keresd a német AlmaWin termékcsaládot! A nagyobb Rossmann drogériákban és a Rossmann webshopban is megtalálhatod az AlmaWin termékeket.

Még nem hallottál róla? Én sem! De mi sem bizonyítja jobban a vállalkozás sikerét, mint hogy a márka idén ünnepli 25. születésnapját! Számomra nagyon szimpatikus, hogy weboldalukon minden tanúsítvány és adatlap elérhető, letölthető.

Atermészet-, környezet- és bőrbarát filozófiát valló cég igazán elkötelezett célja mellett, hiszen a lakásban szükséges mosó- mosogató és tisztítószerek teljes repertoárját megtalálod a termékpalettájukon: mosószerek, folteltávolítók, öblítők, mosogatószerek, egyéb tisztítószerek, tisztálkodási szerek.

Az AlmaWin márka azon kevés öko tisztítószerek közé tartozik, amelynek van minősítése, azaz független szervek ellenőrzik a valódi öko minőséget, a termékek valódi környezet-és bőrbarát mivoltát.

Termékeiket a környezetvédelem mellett elkötelezett vásárlók mellett javasolják még csecsemők, kisbabák ruháinak és környezetének tisztításához, valamint az ekcémával küzdő betegek is nyugodt szívvel válogathatnak a tisztítószerek között, hiszen a termékeket bőrgyógyászatilag tesztelték. Az érzékeny bőrű emberek szeretnék ismerni az általuk használt termékek pontos összetételét. Sok tisztítószeren nem olvasható az összetevők listája, az AlmaWin azonban ennek az elvárásnak is eleget tesz.

Az AlmaWin Öko mosószerek és tisztítószerek nem tartalmaznak:

  • Egészségre káros összetevőket
  • Mesterséges illatanyagokat és tartósítószereket
  • Foszfátokat és klórt
  • Kőolajszármazékokat
  • Optikai fehérítőt, melyek szintetikus anyagok, és allergiát okozhatnak
  • Felesleges töltőanyagokat, melyek nem rendelkeznek mosó- és tisztító hatással
  • Génmanipulált anyagokat

Ha valaki bizonytalan az öko tisztítószerek használatával kapcsolatban (mint jómagam), zsíros, olajos ruha, fűfolt vagy kátrány és egyéb foltok esetén itt megtudhatja, hogyan varázsolja újra tisztává az áldozatul esett ruhadarabokat.

Ráadásul még vegán is!

Sokan felkaphatják a fejüket, hogy na jó, de mégis mitől vegán az egyik mosószer, és mitől nem a másik, hisz jó eséllyel egyik sem tartalmaz állati eredetű összetevőt. Nos, az AlmaWin – egy termék kivételével – amellett, hogy nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, nem végez állatkísérleteket sem, így ha az ő termékeiket használod, biztos lehetsz abban, hogy tisztítószer-fronton megtetted a tőled telhető maximumot az állatokkal való etikus bánásmóddal és a bolygó védelmével kapcsolatban.

Ez az egész túl szép, hogy igaz legyen? Nos, hamarosan tesztelni fogom ezeket a tisztítószereket, és nem átallok beszámolót írni róla, úgyhogy készüljetek/meneküljetek – kinek-kinek vérmérséklete szerint!

Ez is tetszeni fog