Quantcast
Kezdőlap Egészség Dilemma a vaskiegészítők kapcsán? Itt az én történetem

Dilemma a vaskiegészítők kapcsán? Itt az én történetem

Pöttyöslabda

Évtizedek óta személyesen küszködöm az alacsony vasszinttel. Ez év elején kiderült, hogy babát várok, nagy volt az öröm, ám 41 éves vagyok, így besoroltak magas rizikófaktorú terhesek közé is, ami több adatnak a kombinációjából tevődött össze. Az egyik, a nagyon alacsony vasszintem a vérképemben.

Hónapok alatt sikerült emelnem a vasszintet – ezért szerettem volna megosztani veletek az utamat, és azt, amit tettem, hátha segít!

Először is, kinek van nagyobb kockázata a vashiányos vérszegénységben? Terhes nők, menstruáló nők, gyermekek, idősebb felnőttek, vegetáriánusok és futók.

Személy szerint én három kategóriába tartozom, tehát valóban meglepődünk, hogy vashiányos vérszegénységem volt?

A terhességem alatt igyekeztem fenntartani a testmozgást és az egészséges táplálkozást is, de ahogy az időben haladtam, egyre nehézkesebb lett mindez. Most járok a 37. héten és sikerélmény, hogy kitartó és tudatos vaspótlás meghozta az eredményt. Nem lett az eredményem a tökéletes, de sikerült a minimum elvárt tartomány alsó részét elérnem.

MELYIK VASPÓTOLÁS A LEGJOBB? Jó kérdés!

Annyi vaspótló készítmény létezik, ezért próbálkozzatok, amíg meg nem találjátok a Nektek megfelelőt!

Íme a személyesen kipróbált vaskiegészítők listája, szerves vastartalmú tabletta, 100%-os céklalé, Kräuterblut szirup. Nekem a legutóbbi, a Kräuterblut szirup vált be, mert nem lett tőle székrekedésem és jól adagolható az íze is inkább a kellemes felé húz, kimondottan éreztem a pozitív hatást már 1 hét után, a vitalitásomban.

Egyéb trükkök a vaskiegészítő szedésekor:

  • A C-vitamin nélkülözhetetlen a vas felszívódásához, így egy pohár frissen facsart narancslé az étkezéskor segítségünkre lehet mindamellett, hogy finom is.
  • A koffein, a gabonafélékben lévő fitátok, a tejtermékekben lévő kalcium, a fekete – és zöldtea csersavtartalma gátolhatja a vas felszívódását, így ezekkel egyidőben nem ajánlott vaskészítmény szedése.

Szóval mi működött nekem?

Éveket töltöttem különböző kiegészítőkkel játszva, a nap különböző időpontjaiban, vagy minden másnap, teli gyomorral, és a győztes eredmény az volt: egy Kräuterblut folyadékot vettem be közvetlenül felébredés után éhgyomorra, és évtizedek óta először az utolsó vas vérvizsgálatom elérte a normális értéket.

Általában 3 hónapba telik a hemoglobin szintjének teljes feltöltése, és néha még tovább tart a szérumvas szintjének feltöltése, tehát ha jelenleg vaspótló készítményt szedsz, várj legalább 3 hónapot, mielőtt újra megmérnéd a hemoglobin és a szérumvas szinted. Ideális esetben, ha sikeresen feltöltötted vasraktáraidat, akkor a vasban gazdag élelmiszerekre támaszkodhatsz, hogy fenntartsd a szintjét. Azonban minden test más! Ha Te olyan nő, akinek súlyos menstruációi vannak, akkor szükség lehet vaspótlásra a hónapban. Vagy ha futó vagy, akkor lehet, hogy folytatnia kell a napi kiegészítés szedését. Személy szerint a vasraktáraim nem maradnak fent kiegészítés nélkül, ezért én életfogytiglan vagyok 🙂 .

Ez is tetszeni fog