Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Élménybeszámoló: Toyota Yaris Cross teszt Mallorca mesés tájain

Élménybeszámoló: Toyota Yaris Cross teszt Mallorca mesés tájain

Spuriga Dóra
Toyota Yaris Cross

Nem mindennap kap az ember olyan lehetőséget, hogy egy varázslatos helyszínen, mint Mallorca, teszteljen egy autót, és közben kipróbálja a kitesurfözést is. A Toyota Yaris Cross tesztútja pedig pontosan ezt kínálta nekünk – egy két napos kalandot, amely egyszerre volt izgalmas és lenyűgöző. 

Toyota Yaris CrossAz első benyomások a Yaris Cross-ról

A Toyota Yaris Cross már az első pillanattól kezdve magával ragadott. A kompakt SUV dizájnja tökéletesen illik a modern, városi anyukák igényeihez. A külső megjelenés dinamikus, mégis elegáns – a magas üléspozíció pedig remek rálátást biztosít az útra, ami kifejezetten hasznos a városi közlekedésben.

Az ennek a típusnak kialakított Urban Khaki szín pedig kimondottan tetszett.

Toyota Yaris CrossKényelem és praktikum

A belső tér kialakítása kifejezetten anyabarát. Az ülőhelyek kényelmesek, és rengeteg praktikus tárolóhely található az autóban, ahol elférnek a mindennapi szükségletek – a gyerekek játékaitól kezdve a bevásárlótáskákig. A csomagtartó mérete is  rendben van, ráadásul két szintes, ez is egy praktikus megoldás a Yaris Crossban.

A hátsó ülésen a két kamasz gyerekem még kényelemesen elférne, de felnőtteknek hosszú távra nem ajánlanám.

Toyota Yaris CrossVezetési élmény

Mallorca kanyargós útjain vezetve a Yaris Cross kiválóan teljesített. Az autó remekül reagál a kormányzásra, a hibrid motor pedig nemcsak környezetbarát, de meglepően csendes is, viszont amikor nagyobb gázt adtam, akkor felbőgött a motor. Az adaptív tempomat és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer különösen hasznosnak bizonyultak a hosszabb utakon, miközben a navigációs rendszer és a könnyen kezelhető infotainment rendszer minden igényünket kielégítette.

Jópofa volt, hogy a szélvédőre kivetíti elénk, hogy mennyivel megyünk, jelzi a sebességhatárokat és az útvonalat is.

Toyota Yaris CrossKitesurf Mallorca partjain

A kitesurfözés a tesztút egyik legizgalmasabb része volt. Bár többen közülünk először próbálták ki ezt a sportot, az oktatók rendkívül segítőkészek voltak, és gyorsan megismerkedtünk az alapokkal. A tengerpart csodás hátteret biztosított, a szél tökéletes volt, és az élmény felejthetetlen maradt.

Toyota Yaris CrossÖsszegzés

A két napos mallorcai kaland után bátran állíthatom, hogy a Toyota Yaris Cross nemcsak egy megbízható és praktikus autó, hanem egy stílusos társ is mindennapi életünkben. A 30+-os anyukáknak, akik egyszerre szeretnének biztonságot, kényelmet és egy kis izgalmat, a Yaris Cross tökéletes választás. Az élmény, amit nyújt, felülmúlja a várakozásokat, és garantáltan mosolyt csal az arcokra – akár egy kitesurfözéssel töltött nap után is.

Az alapár 9,2 millió Ft-tól indul, ami borsos (ahogy az összes új autó ára), viszont cserébe egy pofás és hosszú éveken át megbízható autót kapunk cserébe.

@pottyoslabda.hu 2. napunk Mallorcán!☀️ Gyönyörű helyeken vezethettünk, még bírtam volna pár napig ezt a csodás helyet, de így is nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy kipróbálhattam ezt a megújított Yariss Cross-t, ráadásul Mallorcán! Köszönöm a lehetőséget a Toyotának! #reklámnakminősülőtartalom #toyota #toyotayariscross #mallorca #teszt #auto #autoteszt #fy #fyp #nekedbelegyen #yariscross ♬ original sound – HAUSER

Ez is tetszeni fog