Quantcast
Kezdőlap Egészség Fittség, egészség az új trend az étkezésben

Fittség, egészség az új trend az étkezésben

pottyos

A protein a varázsszó, nem csak profi sportolók, anyukák számára is.

Édesanyaként állandó rohanás az életünk. A gyerekeink igényeinek kielégítése mellett kevés idő jut magunkra, legfőképp a helyes táplálkozásra. Reggelenként a nagy rohanásban sokszor csak bekapunk egy kifli csücsköt vagy a gyerekek tányéron maradt falatkáit esszük meg. Miután gondosan beszereztük a gyerekeknek a legegészségesebbnek gondolt termékeket, hol maradunk mi anyukák? Ha pedig egy sportos anyukáról beszélünk, akkor elengedhetetlen, hogy a saját táplálkozására is odafigyeljen.

Manapság az édesanyáknak számos lehetőségük nyílik sportolásra. Az utcákon lépten-nyomon futókat, bringásokat, görkorizókat látni. A parkokban egyre közkedveltebb a szabadtéri jóga, a fitnesz termek népszerűsége is töretlen évek óta, és az uszodában is azt tapasztalom, hogy szabad sávot sem mindig könnyű találni.

A sportos életvitel még inkább minőségi étkezést kíván. A rendszeres és intenzív testmozgás által elhasznált energiát megfelelő módon vissza kell tölteni szervezetünkbe.

Az egyik legfontosabb tápanyag a fehérje. A proteinek a testünk „elsődleges fontosságú építőkövei”, ezek alkotják az izmok, a kötőszövetek, az inak, a csontok, a haj, bőr és köröm szerkezeti elemeit, de nélkülözhetetlenek az életfolyamatok fenntartásában, az enzimek, az antitestek és a hormonok előállításában.

Milyen ételekben található fehérje?

Sovány hús (szárnyas, hal), tojás, sajt, zsírszegény cottage cheese, túró, tejtermékek, diófélék, szója, quinoa, hüvelyesek.

Gyors életvitelünkhöz alkalmazkodva a  Parmalat legújabb terméke, a nemrég piacra került Parmalat Fit nyújt ehhez segítséget, amely biztosítja a megfelelő mennyiségű és minőségű proteint az étrendünkben. Szervezetünk nem tudja raktározni a fehérjét, így naponta kell gondoskodni az utánpótlásról.

A három féle ízben (banán, csoki, vanília) kapható 500 ml-es Parmalat Fit protein ital tejjel, magas fehérjetartalmával, alacsony tejzsírtartalommal, csökkentett cukortartalommal hozzájárul az izmok fenntartásához. A praktikus kiszerelésnek köszönhetően két étkezés között, akár útközben is fogyasztható.  

Mindegyik terméket teszteltem edzés előtt és után is. Első kóstolásra nem tűnt annyira édesnek, tehát tényleg nincs „túlcukrozva”. Sokan tartanak attól, hogy tejterméket fogyasszanak edzés előtt. Tapasztalatom alapján gyomorproblémát nem okozott nálam. Magában fogyasztva is laktató, de akár fel is lehet turbózni zabpehellyel, chia maggal, bogyós gyümölcsökkel és turmixhoz is kiváló alap. Futás után egy 500 ml-es protein italt fogyasztva több óráig bírtam szilárd táplálék nélkül.

Nemrég részt vettem egy közösségi futáson. Edzés végén a frissítést a Parmalat biztosította. A futók körében is egyre népszerűbb az új protein ital. Keresik a terméket és többen úgy nyilatkoztak, hogy rendszeresen fogják fogyasztani. Te is kipróbáltad már?

Ez is tetszeni fog