Quantcast
Kezdőlap Ajánló Fogas kérdések

Fogas kérdések

pottyos

Nem félek a fogorvostól. Ezt sajnos nem a bátor természetemnek köszönhetem, hanem annak, hogy már kisiskolás koromban is gyakori vendég voltam a zöld csempés, fúrók zúgásától hangos, fertőtlenítőszagú fogászati rendelőkben. Bizony, gyerekkoromban sokszor elblicceltem az esti fogmosást.

Anyaként most már az én felelősségem, hogy a fiaim csak az általános kontrollvizsgálatok alkalmával liftezzenek a fogorvosi székben, és büszkén villantsák hófehér mosolyukat a dentálhigiénikus nénikre.

Kezdeti lépések

A szájápolást nem lehet elég korán bevezetni, sőt, jóval hamarabb kell foglalkoznunk vele, mint gondolnánk: már a fogzás kezdetekor.

A fogzó csecsemő egy jelenség: álmatlan éjszakák, nyűgös nappalok kísérik. A ruhák már nemcsak alul, de felül is gyakran átáznak, és minden baba-kartávolságon belül lévő tárgy a szájukban landol. Könyvek, kulcstartók, távirányítók, mobiltelefonok eshetnek áldozatul, ha nem figyelünk oda eléggé. Különös veszélyt jelenthet, ha valamit csecsemőnk szét is tud rágni, és le- vagy félrenyelheti az apró darabokat.
Érdemes ilyenkor a fájdalmait enyhítő, ám biztonságos, az érzékeny ínyét fel nem sértő tárgyakkal körülvenni a babát.

Az éppen áttörni készülő tejfogakról egy jól megválasztott babarágóka segítségével gondoskodhatunk. A profi babarágók speciális kialakításuknak köszönhetően többfajta rágófelülettel rendelkeznek, és nem tartalmaznak semmiféle egészségre káros anyagot. Ha a svájci CURAPROX babarágókát választjuk, akkor nem csak a fogzással járó fájdalmakat enyhíthetjük, hanem remek játékot is adunk a kicsi kezébe, ami nemcsak szájápolási segédeszköz, hanem csörgő és ínymasszírozó is egyben.

Az első fogkefe

Mikor végre kibújnak az első kis fogak, kezdődik a gyermek szájhigiéniára való szoktatása: a fogkeferágcsálás és a fogkrémevés időszaka.

Sokan ilyenkor még nem veszik komolyan a fogmosási rutint, mondván, ezek a fogak úgyis kihullanak. Pedig a tejfogaknak nagyon fontos feladatuk van: meghatározzák a maradandó fogak helyét, segítik a beszéd kifejlődését, és támogatják a fogsor és az orca megfelelő formájának kialakulását. Ahogy kibújnak az első tejfogak, úgy lehet megismertetni kisgyermekünket a fogkefével is.

Kezdetben a szülő feladata tisztítani a kicsi fogait, de lassan át kell engedni az irányítást. Ehhez remek segítség a CURAPROX CURAkid 4260 baba fogkefe, amely 4260 speciális Curen® szállal készül. A pici, gumival borított kefefej és a rendkívül puha, sűrű csomózású kefefej gyakorlatilag kizárja a sérülés kockázatát, miközben alaposan tisztít.

Ha eljön a fogtündér

Amikor a tejfogak elkezdenek lecserélődni, (és egyes kultúrkörökben eljön a fogtündér, hogy megjutalmazza a kis hősöket), emelkedik a tét: a csontfogak ugyanis már végigkísérnek életünk folyamán – jó esetben, de ezért bizony tenni kell. Ha megfelelő fogmosó technikát tanítunk meg gyermekeinknek, és ez rögzül bennük, hozzásegítjük őket egészséges, tartós és szép fogsoruk megőrzéséhez.

Ebben az időszakban még mindig nagyon fontos a szülői szerepünk: folyamatosan figyelemmel kell kísérni a gyermek szájápolását, rendszeresen ellenőrizve, szükség esetén újra megmutatva a mozdulatokat, motiválva a fogmosást.

A kisiskolásoknak kifejlesztett Curaprox Smart fogkefe kis méretű feje, segít abban, hogy a gyermek minden fogfelszínt könnyen elérjen, még a leghátsó fogakat is tökéletesen meg tudja tisztítani. Az egyedülálló Curen ® szálak különösen gyengéden és hatékonyan tisztítanak anélkül, hogy felsértenék az ínyt.
A megfelelő szájápolási szokások átadása nagy türelmet és kitartást igényel, de egyben nagyon hálás feladat.

Felnőttkorban

Gyermekeink a mi példáinkat követve alakítják ki a szokásaikat, ezért fontos, hogy szülőként odafigyeljünk minden lépésünkre, különös tekintettel a helyes fogmosási szokásainkra. Ezt mindenképp mérlegeljük az esti nassolás előtt, és még ha be is csúszik néha pár kocka csoki tévénézés közben, ne felejtsünk el utána ismét fogat mosni!

Eszköz tekintetében nagyon fontos, hogy egy kíméletes, mégis alaposan tisztító fogkefét válasszunk, amely sűrű és puha fejű. Erre tökéletes a svájci CURAPROX CS 5460 fogkefe, amely 5460, rendkívül puha Curen ® szálat tartalmaz.

A fogápolás haladó szintje, amikor már a fogselymezés is rutinná válik, de mi tudunk egy egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb megoldást! A fogköztisztító keféket, mellyel egy mozdulattal eltávolítható a fogközben lévő lepedék. Éppen ezért érdemes A CURAPROX CPS fogköztisztító termékcsaláddal mielőbb megismerkedni és megismertetni a gyerekekkel is!

A fogápolási arzenál természetesen a különböző szájöblítőkkel és fogkrémekkel lesz teljes.
A CURASEPT Enzycal termékcsaládból mindenki kiválaszthatja a család termékét, hogy minél többet és minél tovább mosolyoghassunk együtt, kicsik és nagyok.

Nyereményjáték

Ez is tetszeni fog