Quantcast
Kezdőlap Ajánló Gyerekbirodalommá válik a Sziget – júniusban vár a Generali Gyerek Sziget

Gyerekbirodalommá válik a Sziget – júniusban vár a Generali Gyerek Sziget

pottyos

Egy hónapon át, hétvégente, ismét a gyerekeké a Hajógyári-sziget: ezúttal a legkisebbek arcára csalja a legnagyobb mosolyt a Generali Gyerek Sziget. Június 2. és 24. között egy sereg ingyenes koncerttel, előadással, cirkuszos mutatvánnyal, kézműves foglalkozással, spotprogrammal, állatsimogatóval várják a gyerekeket minden szombaton és vasárnap!

A Gyerek Sziget minden hétvégén olyan, mint egy minden jóval megtöltött gyereknap, ahonnan nem hiányozhatnak az aprónép kedvencei. A Generali Nagyszínpadot szokás szerint Halász Judit örökzöld gyermekdalai nyitják, de a hónap során fellép még a Kaláka, Dolák Saly Róbert, Rutkai Bori, a PASO gyerekeknek szóló műsorával és az Alma együttes is. A zenés-táncos mulatságok mellett színházi előadások és csudajó bábelőadások is lesznek, például a Nagy találkozás Kicsibácsival és Kicsinénivel és A kíváncsi kiselefánt története is megelevenedik a Független Előadóművészek Szövetségének jóvoltából.

A Generali Gyerek Szigeten mindenki megtalálhatja a kedvére való mókát. Akiket elvarázsolnak a cirkuszok a Karamella Cirkuszvilágban kijárhatják a Bohóc Oskolát vagy az artista tanodát,  a Generali KRESZ Parkban elektromos kisautók vezetésével ismerkedhetnek a kis sofőrök a biztonságos közlekedés alapjaival, a Kézműves Palota pedig az alkotó kezeknek segít csodaműveket kreálni.

A kalandvágyók kirándulást tehetnek Kukutyinban, ahol az utazók régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg, de nekik ajánlott még a Cserkész Kalandsziget, az íjászkodás vagy éppen az ugrálóvárak kipróbálása is.

A Gyerek Paradicsomban a lurkók elsajátíthatnak minden tudást, ami ahhoz szükséges, hogy környezettudatos felnőttekké cseperedjenek: lehet majd kertészkedni, fűszerekkel, madarakkal ismerkedni, de lesz természetjárás is a szigeten. Az Állatsimogatóban közvetlen közelről barátkozhatnak a falusi háziállatokkal, míg a Kerek Perec Gasztronómiai Játszótér a kis konyhatündérek, jövendőbeli séfek, cukrászok, pincérek játéktere.

A Sportparkban 2-2 hétvégente más-más sportokat lehet majd kipróbálni: lesz Mászófal, Bagjump, Bringás Kalandpark, lehet majd rúgni a bőrt a Foci Szigeten, míg a Gladiátor Run Akadályfutáson a kiskamaszok gyűrhetik le az izgalmas akadályokat.

Mint minden évben, a Gyerek Sziget idén is több újdonsággal várja a gyerek sereget. Az egyik ilyen a Zsúrgyár Szabadulószoba: Mátyás Kincsestára, ahol egy szabadtéri rejtélyt kell a gyerkőcöknek megoldani a „szabaduláshoz.” Júniusban a Siklósi Vár is ideköltözik, hogy megnyissák Királylány-és apródképző játszóházukat. Itt minden kis hercegnő mesés ruhába bújhat és fotózkodhat a királyi trónnál, míg az apródok harcos rátermettségüket próbálhatják ki. A Jógakaland pedig egy mesén keresztül mozgatja át a kicsiket. Június 16-án igazi bulihangulat lesz: az Apák napját Pompom Partyval ünneplik majd, a délutáni táncos party előtt pedig a lurkók különféle partykellékeket, bajuszokat, nyakkendőket készíthetnek a nemes alkalomból. És itt még közel sincs vége a programkavalkádnak! A Generali Gyerek Sziget 0-99 éves korig várja a családokat egész júniusban, a programokért irány a www.gyereksziget.hu oldala.

Ez is tetszeni fog