Quantcast
Kezdőlap Aktuális Így vágtam le én a karantén miatt a párom és a kisfiam haját

Így vágtam le én a karantén miatt a párom és a kisfiam haját

Famiily
A karantén miatt nem sok fodrászat van nyitva, és azokba se ajánlott a járvány terjedésének lassítása miatt eljárni. Így a hajvágást magunknak, itthon kell most egy darabig megoldanunk.

Amikor még csak az első napokat töltöttük itthon home office-ban, és a gyerekek sem mentek már óvodába, majd napról napra erősödtek a vírus miatti szigorítások (és bennünk a szorongások), mi magunk is csak a legszükségesebbre szűkítettük a kijárásainkat, már akkor eldöntöttük, hogy akár nyitva vannak még a fodrászok, akár nem, ha valami, akkor a hajvágás otthon lesz, általunk megoldva annak ellenére, hogy jártasságunk nincs benne, mert fodrászhoz jártunk.

Az első lépések az eszközök beszerzése volt:

  • Hajnyírógép: ilyennel nem rendelkeztünk itthon, de a legutóbbi Tesco bevásárlásnál nem csak kézfertőtlenítőt kerestem a szépségápolási részlegen, hanem hajnyírógépet, mivel a hajvágás otthon enélkül elég nehezen valósítható meg. Épp akciós is volt pár készülék. Számomra fontos volt, hogy tölthető legyen, ne kelljen az amatőr kezeimnek kábelt kerülgetni.
  • Fodrászolló: eredetileg egy sima, de éles háztartásban lévő ollóval terveztem, de egy barátnőm fodrászcikkeket is forgalmazó cégnél dolgozik, így 2 napon belül már volt profi ollónk is. Nem próbáltuk így élesebb papírvágó/szabó ollóval, de ha csak az lenne itthon, szerintem megtenné az is. Talán nagyobb magabiztosságot ad a profibb eszköz.
  • Egy nagyobb sminkecset – a levágott hajdarabok lesöprésére arcról, nyakról.
  • A fodrásznál már látott, itthon a virágok számára tartott pumpás vízspriccelő
  • Nagy lepedő a nyakba
  • Sűrű fogú fésű

Kattints ide a folytatásért!

Ez is tetszeni fog