Quantcast
Kezdőlap Egészség Intimtölcsér betét és tampon helyett – te kipróbálnád?

Intimtölcsér betét és tampon helyett – te kipróbálnád?

Spuriga Dóra

Lássuk a pozitív tulajdonságait a menstruációs tölcsérnek!

  • Könnyű a használata:

Egy rugalmas kis csésze, amelyet menstruáció alatt a hüvelybe kell helyezni úgy, hogy az orvosi szilikonból készült eszköz szájának oldalát be kell nyomni, így kell a hüvelybe tolni. Amint a helyére kerül, a szája magától kipattan, vagyis a kehely szája elzárja a vér útját, így az nem szivárog.

  • Ritkán kell cserélni, 8-12 órát is kibír, mivel háromszor annyi vért tud elnyelni, mint egy átlagos betét.
  • Nyugodtan sportolhatsz, úszhatsz vele.
  • Pénztárcabarát: 10 évente kell újat venni, így eléggé kifizetődő az ára, gondolj bele, hogy ennyi idő alatt mennyi betétet vagy tampont veszel!?
  • Több méretben kapható, szülés után is tökéletes megoldás.
  • Minden fogamzásgátlási módszer mellett használható, nem akadály, ha spirálod van!
  • Nem karcolja és irritálja a hüvelyt, hiszen orvosi szilikonból van.
  • Környezetbarát.
  • Könnyű tisztítani.

Minden érv amellett szólt, hogy kipróbáljam a menstruációs kelyhet, ezért rendeltem is egyet magamnak.

Viszont akkor jött a csalódás, hiába néztem meg a kis videót, hiába magyarázták el nekem ketten, akik már tapasztaltak, valahogy nem ment a felhelyezés. Kényelmetlen volt, és mindig szivárgott mellette, így betéttel együtt kellett használnom.

Nem adtam fel, jött a második menzesz, újra neki lódultam, próbáltam feljebb helyezni, aztán lejjebb, de nem jött az AHA érzés.

Aztán a 3. hónap, nem adtam fel, hiszen azt írták, hogy kitartónak kell lenni, de sajnos a harmadik hónap végén belefáradtam, és nagyon sajnáltam, mert tényleg egy annyira jó megoldásnak tűnik minden szempontból, és akik már évek óta használják azok nagyon pozitívan beszélnek róla.

Ha kipróbálod, akkor még arra érdemes odafigyelni, hogy ha ki szeretnéd öblíteni, akkor ne épp egy olyan wc-t válassz, ahol a mosdó a kinti helyiségben van 🙂

Szóval az én negatív tapasztalatomtól eltekintve szerintem abszolút érdemes kipróbálni, lehet hogy én is újra ezt fogom tenni, mert egy nagyon jó lehetőségnek hangzik. Pont most olvastam, hogy valaki azt javasolta, hogy zuhanyzás közben, vagy közvetlen után könnyebb a felhelyezés.

Ez is tetszeni fog