Quantcast
Kezdőlap Aktuális Karanténos titkaim

Karanténos titkaim

Kovács Móni

Sokfelé olvastuk már és vicces fotókat is láthattunk arról, hogyan oldják meg az emberek az online megbeszéléseket. A felül blúz alul semmi is egy igen jól működő és szélesen elterjedt „kummantási” stratégia, próbálunk úgy tenni, mintha, de közben mégsem. Szóval nekem összegyűlt jónéhány ilyen titok-szerű dolog, ami kicsit az, de közben úgyis majdnem mindenki csinálja. Ezt osztom meg veletek. Ítélkezni ér.

Melltartó

Szerencsére erről már sokan írtak, a melltartó bizony nagy vesztese a karanténnak, a legtöbb home officeban dolgozó nő, anya, ha teheti, nem húz magára otthon melltartót – hacsak nincs a már fent megnevezett megbeszélés. Elárulom nektek, én akkor sem szoktam magamra venni, sőt! A kutyasétáltatást is megoldom egy bő kabát vagy pulcsi segítségével. Elég jó érzés melltartó nélkül flangálni, arra a 10-15 percre tényleg fölösleges belebújni. Persze vannak napok, amikor felöltözök, mint egy rendes ember, mert hiányzik a normál kerékvágás. Bevallom, hogy azért ez sem rossz érzés. Egyesek szerint (akik főként melltartót értékesítő cégeket képviselnek) minden melltartót ignoráló nőnek bokáig fog érni a melle a karantén végére. Hát… azért én ettől nem félek…

via GIPHY

 

Fogmosás

Reggel felkelek, és munkába indulás előtt, a kávé után megsikálom a fogakat, alkalomadtán a szájvíz is előkerül. De home office-ban ugyan kit érdekel a szájszag? Na, most már engem is, mert néhány nap után sajogni kezdtek a fogaim az ápolatlanságtól, így kénytelen voltam újra rendszeresen tisztára mosni őket. Igénytelenség? Igen! De jelentem már abbahagytam!

via GIPHY

 

Edzés

Ó, ezt nagyon jól el tudom kamuzni, azért becsületemre legyen mondva a két hónap alatt, ha átlagot vonok a heti 2x 30-40 perces edzés azért megvolt! Igaz, hogy az utóbbi egy hétben nem igazán emeltem meg a súlyzóimat, és a gumiszalagokat se feszegettem pattanásig, de ami késik, nem múlik! Nem bikini, hanem karantén-test készül, akárki meglássa’!

via GIPHY

 

Macinaci

Láttam, hogy van, aki farmerban nyomja végig a napot, neki külön őszintén gratulálok! Hacsak nem zsákméretű, bő darabról van szó, én biztos fel nem húzom, ha nem muszáj! Nem sok melegítőgatyám van, itthon azokat rotálom, és naná, hogy van, amikor csak 10-kor veszem át a pizsigatyámat valami másra. Kényelem és praktikum mindenek előtt!

via GIPHY

 

Csoki, nasi

Ah, talán ez a legrosszabb, ami történhetett velem. Egész jól haladtam az életmódváltással és az egészséges kajálással, a cukor elhagyásával, amikor leterítette az országot a COVID-19. Mondanom sem kell, hogy a gyereknek csak a tészta, krumpli, vagy ezek kombinációja csúszik, így javarészt én is ezt eszem, mert a trilliónyi tennivaló mellett nem igazán jut időm kétfélét készíteni, még akkor sem, ha csak salátáról van szó. Egy táblányi Milkát viszont kb 5 perc alatt eltüntetek!

via GIPHY

 

„Szabadidő” haszontalan eltöltése

A szabadidő kifejezés elég nagy túlzás, de például ilyen 3-4 napos hétvégéken elő szokott fordulni, hogy van 1-2 órám, amikor nyugi van. Az a helyzet, hogy alapvetően egy túlhatékony beállítású ember vagyok, mindig akarok valamit csinálni, hogy menjenek, haladjanak a dolgok. Tehát egyszerre mosok, főzök, takarítok és leviszem a szemetet, és megőrülök, ha a családom tagjai nem csinálnak semmit (vagyis NEM HATÉKONYAK és NEM HASZNOSAN TÖLTIK AZ IDEJÜKET!). Amint leülök, normál esetben folytatom a hasznos teendőket, vagy munkával foglalkozom, vagy nyelvet tanulok, esetleg lesek valami elfoglaltságot a gyereknek, mire felébred, de mostanában egyszerűen inkább görgetem a hírfolyamot, vagy xboxozom. Hatékonyság zéró. L

via GIPHY

 

Alkohol

Ajjaj, hát ne gondoljatok nagy dologra, de bizony egyre gyakrabban fordul elő, hogy este 8-9 körül megbontok egy cidert – és meg is iszom. Finom, jól esik, és a végtelennek tűnő napok végén tényleg segít egy kicsit ellazulni. Évekig nem ittam egy kortyot sem a terhesség és a hosszú szoptatás miatt, ezért kis kárpótol kissé ez a „bűnözés”.

via GIPHY

 

Meséljetek, ugye Nektek is van valami bűnötök, amióta tart ez a kényszerű bezártság?

Ez is tetszeni fog