Quantcast
Kezdőlap Aktuális Kiemelték vagy elrabolták a dusnoki kisbabát?

Kiemelték vagy elrabolták a dusnoki kisbabát?

Kovács Móni

Szürreális családi dráma, ahol a legnagyobb vesztes egy 4 hónapos gyermek

Őszintén nem is tudom, hogy fogjak neki ennek az írásnak anélkül, hogy bárkinek az oldalára állnék, de megpróbálok tárgyilagos maradni, mindenki döntse el maga, hogy az, ami Dusnokon folyik az tragédia, komédia, tragikomédia, vagy egyszerűen csak képtelenül szürreális.

A tények

Dusnokon rendőri segítséggel emeltek ki egy családból egy négy hónapos kisbabát, akinek az anyakönyveztetését és a kötelező oltások beadatását is megtagadták a szülők. Az édesanya terhesgondozáson nem vett részt, a gyermeket születése után orvos nem látta, a szülés közben érkező védőnőt erőszakkal kint tartották, a babát nem anyakönyvezték, és a kötelező védőoltásokat (gondolom a hiánycikknek számító K-vitamint sem) nem adatták be a szülők. A baba tehát az állam szempontjából egész egyszerűen nem létezik. Még nagyobb probléma, hogy a babának jelenleg (hivatalosan) szülei sincsenek.

Mi bajuk van ezeknek?

Valószínűleg ez a kérdés foglalkoztatja az olvasók nagy részét. Tényleg érdekes, izgalmas és egyszerre szomorú, hogy hogyan jutnak el emberek egy ilyen szürreális világba és milyen hitek/tévhitek alapján hozzák meg a döntéseiket. A szülők egy igencsak különleges mozgalomnak, az úgynevezett MAG (Mintaként Alkalmazott Gondviselés) csoportnak a tagjai. A csoport erősen globalizációellenes, és törekszik az államtól való teljes függetlenedésre. A naiv tagok úgy gondolják, hogy a gyermek az anyakönyveztetés alkalmával egész egyszerűen a magyar állam tulajdonába kerül, mintegy rabszolgává válik, hogy onnantól tisztességes adózóvá váljon, és rabszolgaként élje le az életét. Ez a radikális csoport „a magyar intézmények semmilyen joghatóságát nem ismeri el, a magyar államot illegitimnek tekinti.” írja az index terjedelmes beszámolójában.

Apró megjegyzés, hogy a hazai mozgalom „atyjaként” ismert amerikai Sovereign Citizen csoport az FBI listáján előkelő helyet foglal el a terrorista szervezetek között., mondjuk azt, hogy 2014-ben veszélyesebbnek nyilvánították őket az Iszlám Államnál.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ennyi info is elég lett volna, hogy angolosan távozzak egy MAG-os rendezvényről, no de nem vagyunk egyformák.

Elrabolták vagy kiemelték?

Minden nézőpont kérdése.

A szülők felháborodva látták ahogy kisbabájukat ismeretlenek magukhoz ragadják, azóta sem tudják hol lehet a gyermekük, akit valószínűleg a gyámhivatal munkatársai már családhoz helyeztek. A babát édesanyja anyatejjel táplálta, értelemszerűen azóta nem sikerült szoptatni a picit, ami a baba szempontjából egyszerűen tragikus. Csekély esély van arra, hogy a gyereket visszahelyezik vér szerinti szüleihez, miután azok a törvényt és kötelességeiket többszörösen felrúgva veszélyeztették az apróság egészségét, életét. Ez bizony gondatlanság a javából! Egyértelmű, hogy ebben az ügyben a jogállammal dacoló szülők egyáltalán nem vették figyelembe a baba érdekeit, pontosan tudták, hogy mivel jár, ha nem anyakönyveztetik, amit ebben a videóban Posta Imre fel is vázol nekik.

A gyermekvédelem a legutóbbi fényevős haláleset óta szigorodott. „Az ma nem opció, hogy valaki anyakönyvezi-e a gyerekét, vagy sem. Az anyakönyvezés szülői kötelesség, az a vívmány, amivel a gyermek jogosultságokat szerez, láthatóvá válik.” – mondta az indexnek Gyurkó Szilvia. Gondoljunk bele, hogy milyen veszélynek van kitéve az a kisbaba, gyermek, akit a szülei nem anyakönyveznek. Nem kap TAJ-számot, lakcímkártyát, adókártyát, nem rendelkezik lakcímmel, elesik az orvosi ellátástól. Bármikor eladható, szerveit áruba bocsájthatják, kimaradhat a bölcsődéből, óvodából, iskolából, láthatatlan a védőnői hálózat számára, könnyen válhat családon belüli erőszak áldozatává – hogy csak néhányat említsünk.

Tekintettel arra, hogy a szülők külön kiemelték, hogy igaz magyarként kívánják felnevelni gyermeküket, különösen ellentmondásos a gyermekkel kapcsolatos minden cselekedetük, hiszen a magyarságot propagáló plakátszöveg is megmondta: „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!” Úgy látszik a család nem vette figyelembe, hogy ez a már Magyarországon élőkre is vonatkozik.

Ti mit gondoltok? Bátrak az állammal szembeszálló szülők, vagy inkább felelőtlenek? A kiemelés volt a megfelelő lépés, vagy lehetett volna másképp is intézni a dolgot? Várjuk a kommenteket!

A kiemelt kép a cikkben linkelt videóból származik.

Ez is tetszeni fog