Quantcast
Kezdőlap Programajánló Kint és bent is családi karácsony a Müpában

Kint és bent is családi karácsony a Müpában

pottyos

A Müpa a ház falain belül és kívül is több ünnepi programmal várja a gyerekeket, a legkisebbektől egészen a kamaszokig. A hagyományos Diótörő koncertek mellett a Müpa Kultúr Kültéren december 4-én és 17-én is karácsonyi koncertek és előadások várják a családokat.

A karácsonyi koncertek már Advent második vasárnapján elkezdődnek, mégpedig egy igazán különleges helyszínen, a Müpa Kultúr Kültér keretében felépült cirkuszi sátorban. December 4-én a Kaláka együttes tradicionális betlehemi műsorral várja a legkisebbeket, majd legnépszerűbb dalaival, játékaival érkezik a Kolompos együttes egy igazi Mikulásváró mulatságon. Közös énekekkel, játékokkal, régi-régi hangszerek megszólaltatásával elevenítik fel a hajdanvolt decemberi népszokásokat.

Délután a Modern Art Orchestra interaktív, zenés ismeretterjesztő előadása, az Adventi Zenehajó a jazzrajongó és leendő jazzrajongó gyermekeket várja. A műsorvezető, Hajós András a biztosíték rá, hogy a gyerekek, amellett, hogy megismerkednek a jazztörténet legnagyobb arcaival, még könnyesre is nevetik magukat.

December 17-én a MárkusZínház betlehemi előadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetesen meséli el a Kisjézus születésének jól ismert történetét. A Hot Jazz Band családi karácsonyi koncertjén pedig a húszas, harmincas és negyvenes évek, vagyis a swingkorszak legismertebb szerzeményei mellett az ünnephez kapcsolódó dallamok is felcsendülnek – a zenekarra jellemző swing-hangszerelésben.

A Matinékoncertek sorozat előadásain a kiskamaszok bepillantást nyerhetnek abba az izgalmas munkafolyamatba, ahogyan létrejön egy-egy előadás. December 11-én minden idők egyik legnépszerűbb operáját, Mozart Varázsfuvoláját ismerhetik meg közelebbről. Szinte már hagyománynak számít a Müpában a Nemzeti Filharmonikusok Diótörő koncertje. Csajkovszkij utolsó színpadi alkotását idén is a Budapest Bábszínház művészei viszik színpadra, amelynek ezúttal is különleges varázst ad, hogy élő zenével kelnek életre Cukorország és Stahlbaum tanácsos házának bűvös teremtményei. A találkozás a tanácsossal, Ferivel, Marikával, Diótörő herceggel, Drosselmeyerrel és Egérkirállyal ismét emlékezetes élményt ígér az egész családnak.
A legkisebbek pedig december 14-én a Karácsonyi Ringatón közös énekléssel és játékkal köszönthetik majd a közelgő ünnepet a sorozat házigazdájával, dr. Gállné Gróh Ilonával, tanítványaival és muzsikus vendégeivel együtt.

A Müpa és a Müpa Sátor előadásaira szóló jegyekkel december 4-től ingyenesen használható a Müpa Jégpálya is. A korcsolyázókat Müpa-bögrés forró csoki és fűszeres almaital várja a helyszínen, kíyülről-belülről megcsodálható a Hello Wood világító, 11 méter magas doboz-karácsonyfája, a zenei aláfestést pedig a Müpa Rádió biztosítja

Müpa Kultúr Kültér

Kaláka – Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
2016. december 4. vasárnap 11:00 — 12:00
Müpa Sátor

Kolompos együttes – Mikulásváró Kolompos mulatság
2016. december 4. vasárnap  13:30 — 15:00
Müpa Sátor

Adventi Zenehajó – Hajós András és a Modern Art Orchestra jazzműsora gyerekeknek
2016. december 4. vasárnap 17:00 — 18:00
Müpa Sátor

Karácsonyi Ringató
2016. december 14. szerda  09:45 — 10:45; 11:00 – 12:  
Üvegterem

A Hot Jazz Band karácsonyi koncertje
2016. december 17. szombat 16:00 — 18:00
Müpa Sátor

MárkusZínház: Betlehemi történet
2016. december 17. szombat 11:00 — 12:00
Müpa Sátor

Dal-játék – Mozart: A varázsfuvola
2016. december 11. vasárnap 11:00 — 13:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Csajkovszkij: A diótörő
2016. december 27.    kedd  11:00 — 13:20, 18:00 – 20:20
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Ez is tetszeni fog