Quantcast
Kezdőlap Fittanya Kösd be, kapcsolj ki, és fuss!

Kösd be, kapcsolj ki, és fuss!

Baráth Kriszta

Egy futónak a legjobb társa a cipője. Igen, jól olvasod, egy igazi társ. Nem véletlenül bíbelődünk annyit a kiválasztásával. Ahhoz, hogy megtaláld a leginkább hozzád passzolót, a legjobb, ha elmész egy futószaküzletbe, mint a Spuri vagy a Nyúlcipőbolt. Néhány hónapja nekem is megnézték a futómozgásom a Spuriban. Futottam jó néhány kört a boltban, közben próbálgattam a cipőket és nézték a mozgásom. Így tudtam meg, hogy mérsékelten pronáló a lábállásom.

Ha bizonytalan vagy, milyen lábtípushoz tartozol, milyen a futóstílusod, melyik márkát és modellt válaszd, mindenképp jelentkezz be egy időpontra. Felkészült, tapasztalt szakemberek segítségével nem fogsz mellényúlni és ráadásul a lábvizsgálat mindegyik boltban ingyenes.  Szánd rá az időt, mert nem 10 perces művelet!

Minden kezdet nehéz.

Ez valóban így van. A kezdő futók sok hibába ütközhetnek: megvesznek egy olyan cipőt, ami tetszik, mert szép a színe vagy, mert éppen akciós, de még egy ismert emberen látott futócipő is hatással lehet ránk. Én is estem már ilyen hibába. Ami másnak jó, az nem biztos, hogy neked is megfelel. Ha a cipő nem passzol a lábtípusodhoz, könnyen lesérülhetsz. Arról nem is beszélve, hogy meglehetősen drága beruházás ahhoz, hogy havonta váltogass, mert mondjuk mégsem megfelelő a méret, fáj benne a lábad. Legyél tudatos cipőválasztásnál!

Egy kollekció minden lábtípusra

Az amerikai Saucony futómárka legújabb, tavasszal megjelent White Noise kollekciójában biztosan megtalálod a lábadra legjobban passzoló futócipőt (neutrális, közepesen stabil, stabil). A márka ugyanis a leginkább kedvelt futócipő modelljeit tette bele a kollekcióba, mint a Liberty Iso, Ride Iso, Freedom Iso 2, Triumph Iso, Kinvara 9 és a legtöbbet eladott Guide Iso, amit én is teszteltem.

A cipők különleges, egyedi kinézetűek: hófehér alapon pici fekete pontokkal, ami a tv-ből jól ismert „adásnélküli” képet jeleníti meg (vagyis a „fehér zajt”). A talprészt viszont modellenként eltérő, világos pasztell színekkel dobták fel. A Saucony márkajelzés pedig ezüstös színben ragyog. A világos külcsín a tisztaság érzését szimbolizálja. Mondani sem kell, mennyire vonzza a tekintetet, stílusos és sportosan elegáns megjelenést ad. Így akár munkába indulsz, akár sportolni, garantáltan ki fogsz tűnni a tömegből.

ptr

Miért éppen White Noise, azaz „fehér zaj” a kollekció neve?

A White Noise az a háttérzaj, ami akarva-akaratlanul is mindennapi életünk részét képezi. Lépten-nyomon körülöttünk van, kizárni nehezen tudjuk.

A White Noise mondanivalója pedig egyszerű: lépj ki a körforgásból, kapcsolj ki és menj el futni!

A legjobb terápia, ami segít kiszellőztetni a fejed és tisztán látni a dolgokat. Mellesleg nem lesz szükséged plusz egy lábbelire, a cipőt direkt úgy tervezték, hogy hétköznapi viseletként is tökéletesen megállja a helyét.  Egy profi futócipő utcai viseletbe csomagolva.

A cipő így egész nap a szolgálatodban áll: edzés alatt, kávézáskor, munka közben vagy a szabadidődben.

Tudtad?

A Saucony név indián eredetű szóból származik. A „saconk” annyit jelent: ahol két folyó fut együtt. Hogy mi a helyes kiejtése? Egyszer már rányomtatták a cipős dobozokra, mert nem teljesen egyértelmű. Így ejtsd angolosan: „sock-a-knee”.

Ne riasszon vissza a hófehér szín! Az első futások alkalmával odafigyeltem és nagyon vigyáztam merre lépek. Kikerültem a kisebb tócsákat, poros útszakaszokat. A jó hír viszont, hogy nem koszolódik olyan mértékben, mint ahogy gondolná az ember. A cipő sokoldalúságából adódóan elég sűrűn használom – nemcsak futásra – ezért érdemes kicsit gyakrabban áttörölni nedves, mosószeres ruhával. Így meg fogja őrizni gyönyörű színét hosszútávon.

Felkeltette érdeklődésed a cipő? Hamarosan beszámolok arról, hogyan, mikor és hol teszteltem a Saucony Guide Iso-t. Annyit elárulok, hogy nagyszerű élményekkel lettek gazdagabb és igazi társra leltem benne.

Ez is tetszeni fog