Quantcast
Kezdőlap Programajánló Legendás lovagkor – az apród titkos küldetése

Legendás lovagkor – az apród titkos küldetése

Pöttyöslabda

Mennyibe került egy lovagi vért? Kiből lehetett lovag? Melyik volt a legkedveltebb címerállat? Voltak-e női lovagok? Hogyan éltek a lovagvár lakói? Mi volt a hős lovagok jutalma? – ezekre is választ kaphatunk a LEGENDÁS LOVAGKOR kiállításon, mely a hosszú hétvégén és az őszi szünetben is tárt kapukkal várja a kalandvágyó lovagjelölteket! 

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, középkori tájra érkeznek, ahol bátorságukat, tudásukat és érzékeiket próbára téve lovagi küldetés részesei lehetnek. Vajon miféle küldetés vár? Nemes szándék vagy sötét ármány fogad? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a lovagkor világát, de vigyázat, a történelmi utazás meglepő kalandokat tartogat!

A Vajdahunyadvárban megnyílt új kiállítás és kalandjáték középkori utazásra, lovagi küldetésre hív. A látogatók a játék során képzeletbeli tájakat barangolhatnak be, miközben agyafúrt fejtörők és lovagkori kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket. Kígyószívű Henrik, az álnok rablólovag értékes zsákmányt szerzett: megkaparintotta a király szent kardját. A titkos megbízatás célja a kard felkutatása és visszaszerzése az ellenséges lovagvárból. Aki elég rátermett ahhoz, hogy apródként kiállja a próbák sorát, elnyerheti a lovagi címet!

A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e villámgyorsan rálelni a rejtekajtó kulcsára, rendet vágni a lovagrendek közt, leleplezni a kopjás csalást és megfejteni a páncélkirakót. Megtudhatják továbbá, elboldogulnak-e a címerállatok fenséges csapatával, a csalóka lidércfényekkel vagy a botfülű muzsikusok szerenádjával. A kiállításon a résztvevők felfedezhetik a lovagkor legendás világát, találkozhatnak a középkor hőseivel, rácsodálkozhatnak díszes viseletükre, fegyvereikre és meglepő vitézi képességeikre. A próbák teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, lovagi erényekre és éles érzékekre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék lovagkori látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. A LEGENDÁS LOVAGKOR – AZ APRÓD TITKOS KÜLDETÉSE című kiállítás és kalandjáték november 1-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

!!! A biztonságos kiállításlátogatásra a szervezők kiemelten ügyelnek: a teremben egyszerre korlátozott számú látogató játszik, a beengedés szakaszosan történik, a maszkviselés 6 év alatti gyerekek kivételével mindenkinek kötelező. A tágas, rendszeresen fertőtlenített, természetes szellőzésű kiállítótér megfelelő távolságtartással, akadálymentesen bejárható. Minden család saját játékfüzettel játszik.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR

Nyitvatartás: H zárva, K−V 10−17 óráig (ünnepnapokon is nyitva!!!)

Korosztályi ajánlás: 4–99

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot. A kiállítás és kalandjáték bejárása min. 1 órát vesz igénybe.

Bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition ; 06 1 422 0765

Ez is tetszeni fog