Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Legkisebbek karácsonya – TOP 10

Legkisebbek karácsonya – TOP 10

pottyos

Rövid szemle-sorozatunkban minden korosztálynak ajánlunk pár idén ősszel-télen megjelent könyvet, amit olvastunk, leteszteltünk a gyerekeinken, és szupernek találunk. A tizes lista nem sorrend, ez a tíz könyv ugyanannyira tetszett nekünk, csak egyszerűen beszámoztuk őket! Azoknak, akik akárcsak mi, ezen a héten intézik a vásárlásaikat!

Rövid szemle-sorozatunkban minden korosztálynak ajánlunk pár idén ősszel-télen megjelent könyvet, amit olvastunk, leteszteltünk a gyerekeinken, és szupernek találunk. A tizes lista nem sorrend, ez a tíz könyv ugyanannyira tetszett nekünk, csak egyszerűen beszámoztuk őket! Azoknak, akik akárcsak mi, ezen a héten intézik a vásárlásaikat!

Könyvek a legkisebbeknek

1, Julia Donaldson – Axel Scheffler: Bot Benő – Télapó, rímek, Julia Donaldson és egy cuki botcsalád – mi kell még? A Pagony egyik topterméke egész novemberben, és pesrze most is, aki még nem vette meg, hajrá!

bot beno

2, Vajda Éva – Nagy Dia: Szása, a szibériai kistigris – a kistigris a mamáját keresi, mert az állatkertben emberek nevelték. Vajon ki ő, és ki a mamája? Nagy Dia babáknak szuper kis minimalista lapozója – akik kinőtték a babageometriát ősz óta, folytassák ezzel!

szasa

3, Marék Veronika: Boribon babakönyvek – Boribon most az állatok és a járművek világában baktat és bandukol. Hihetetlen, hogy minden szöveg nélkül, egy kis mackó és pár színes tárgy/állat segítségével mennyi érzelmet, kedvességet, mozdulatot lehet közvetíteni! Ezt csak Marék Veronika tudja – Boribon kisnövésű, de annál nagyobb rajongótáborának örömére.

boribon allatok

4, Shel Silverstein: Másfél zsiráf – Silversteintől megismert, Varró Danitól megszokott humor és rímparádé a kisfiúról és a zsiráfjáról, aki mindenféle fura dolgokat növeszt magán, hogy aztán elveszítse őket. Az ötvenéves vers semmit nem vesztett lendületéből, örök darab, Muszáj megvenni!

masfel zsiraf

5, Axel Scheffler: Pipp és Polli-sorozat – a két kis állat, mint két kis gyerek, együtt játszik. Adódnak gondok-bajok: összevesznek, hogy milyen hóembert építsenek, elszomorodnak, ha kipukkad a lufi. De egy kis ötletesség, empátia és szeretet mindent megold!

pipp es polli

6, Varró Dániel: Akinek a kedve dacos – ha nem volt meg az első két kötet, akkor azért, ha megvolt, nem kell magyaráznom. Varró kisgyerekes családok mindennapjait ironikusan, parádésan, közérthetően és köznevettetően bemutató verssziporkái, amelyek egyúttal a magyar poétikába is suttyomban bevezetik a kisebb s nagyobb olvasót. Nálunk már mindenki fejből fújja, hogy már nem ordítunk, mint az állat, ha ránk adják a sálat…

akinek a kedve dacos

7, Bartos Erika: Bogyó és Babóca sportol – síelni készülünk a kicsivel? Szeretnénk egy síelős mesével bevezetni a havas világba? Esetleg a legeslegkedvencebb meséjével? Hát akkor ezt a könyvet mindenképp tegyük be a fa alá! Mert Bogyóék síelnek és fociznak, és pont olyan aranyosak és gyermekiek, mint mindig.

bogy es baboca sportol

8, Bartos Erika: Őrangyal – az év egyik legfontosabb gyerekkönyve. Nemcsak közhely az esetében azt mondani: minden óvoda polcán ott a helye. A rövid, rajzos történetek empátiával, érzékenyen, a legkisebbek szintjén mesélnek elfogadásról, mi felnőttek is tanulhatunk belőle, hogy hogyan segítsük a nem átlagos gyerekek beilleszkedését (és egyikük sem az!)

orangyal

9, Vincent Cuvelier: Emil-sorozat – a Naphegy kiadó verses mesesorozata a kicsiknek Lackfi János mókás fordításában. Emil nem a világ legrendesebb gyereke, éppenséggel tud akaratos, dacos, dühös lenni: pont ezért olyan életteli. Ha valaki szereti a kis Nicolast, ez a könyv olyan, mintha Nicolas ötéves énje lenne a főszereplő. Vicces, dinamikus, életszerű konfliktusok és megoldások.

emil lathatatlan

10, Annie M.G. Schmidt – Fiep Westendorp: Janó és Janka téli meséi – a hollandok és az én kedvenceim. Két kis gyerek mindennapjai, jelenetek a gyermekkorból, de egy fölösleges sor, egy fölösleges szó nincs bennük. A felnőttek nem gügyögnek, csak jelen vannak. A gyerekek gyerekek maradnak, nem koravének. Nincs benne semmi didaxis, semmi erőltetettség. Harmónia, finomság, humor, és persze elképesztően szép Westendorp-rajzok – büszkék vagyunk, hogy nálunk jelenik meg ez a klasszikus, és hogy ti, kedves olvasóink, szeretitek őket. Szeressétek, adjátok ajándékba, ahogy Janó és Janka is ajándékot ad egymásnak benne!

jano es janka

 

 

www.pagony.hu

 

 

2014. december 19.

Ez is tetszeni fog