Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Mindjárt gyereknap!- ajándékötletek 2-4 éves kor közötti gyerekeknek

Mindjárt gyereknap!- ajándékötletek 2-4 éves kor közötti gyerekeknek

Évi Hernaez

Jövő héten gyereknap. Egy rövidke cikksorozatban igyekszem összegyűjteni néhány olyan ajándékötletet, mellyel szebbé tehetjük a kicsik nagy napját. A sorozat első részében 2 éves korig ajánlottam játékokat, most a nagyobbak vannak soron. Az én fiam most lesz 3 éves, az ő ízlését közvetítem:) Mint az előző cikkben is említettem, elsősorban hazai kézműves vállalkozásokat és webshopokat ajánlok, hiszen a #vegyélhazait ezekben az időkben fontosabb, mint eddig bármikor.

  • Könyvek: talán mondanom sem kell, hogy egy jól megválasztott “olvasmány” mindig telitalálat. Mi nagy olvasók vagyunk, minden jeles alkalomkor kerül minimum egy könyv a meglepetések közé. Legyen az Bogyó és Babóca, Rumini, Graffaló vagy Süsü, mindegyik nagy sikert arat. Újra és újra és újra olvassuk őket elalvás előtt, a wc-n ülve (a fiam, nem én:)), orvosi rendelőben várakozva, tömegközlekedve, apát várva, nagyihoz repülés közben. Bármelyik hazai könyvesbolt online felületéről rendelhetők, vagy akár Vaterán is beszerezhetjük őket.
  • Futó- vagy tanulóbicikli: Ez nálunk hatalmas sláger már egy ideje. Másfél éves volt, amikor a megörököltünk egy egyszerű, lestrapált modellt, de tökéletes volt arra, hogy szépen lassan ráérezzen a száguldozás örömére. Olyan kétéves korától felváltva használta a kismotorjával, és most fogjuk lecserélni egy magasabb darabra. A biciklizésre még nem áll készen, pótkerekest nem szeretnék, mert (szerintem) fölösleges a futóbicaj után, viszont magasságban már nem elég a mostani. A https://tanulobicikli.hu/ vidám színű biciklijeivel, személyre szabhatóságával és részletes leírásaival teljesen elvarázsolt.
  • Legó: legózni mindenki szeret, ugye? Na jó, bevallom, én soha nem rajongtam érte, de ideig-óráig mindig lekötött. Ugyanez van a kisfiamnál is: egyedül még nem épít, csak akkor, ha ott vagyunk vele, de tudom, hogy ahogy nő, a kreativitása és a képzelete is fejlődni fog, ki fogjuk használni a https://www.kockaaruhaz.hu/– ból beszerzett lego duplo készletünket. Később természetesen áttérünk majd a nagyobbaknak való eredeti darabkákra.
  • Tipegőhálózsák: ebben a korban már örülni tudnak a ruha- ajándékoknak is. Csudajó találmánynak tartom a kifejezetten járni tudó gyerekeknek kifejlesztett tipegőhálózsákokat. A fiamat már több darab is kiszolgálta, most a negyediket koptatjuk éppen. Imádjuk! Ő a puhasága és az aranyos minták miatt, én pedig azért, mert nem kell egész éjjel azon aggódnom, hogy kitakarózik. Sok kézműves vállalkozás készít akár személyre szabottan, egyedi megrendelésre is zsákokat, az én kedvenceim azonban a Cseppke hálózsákjai. Két magyar anyuka munkája utolérhetetlen minőségben.
  • Fából készült szivárvány: hogy a 2-4 éves kor között lévő kicsik se maradjanak Montessori ihletésű játékajánlás nélkül, bemutatom a szivárványt. Olyan ez, mint az előző cikkben említett varázspalló: mindenre is fel lehet használni. A természetes alapú, letisztult vonalú, lágy színű, vidám játékokban az a jó, hogy a gyerekek fantáziája szabhat csak határt. Gondolkodásra ösztönzi őket, segíti a kreativitásukat és nem utolsósorban egy csomó más kacatot lehet vele helyettesíteni, hiszen (kis túlzással) bármi építhető belőle. A TinAtti márkát az Alföld szívében lévő kis tanyán egy nagyon szimpatikus házaspár hozta létre, érdemes tőlük vásárolni.

Sorozatom utolsó részében az 5 évesnél nagyobb gyerekeknek szóló játékajánlásokról készítek egy rövidke listát. Tartsatok velem!

Ez is tetszeni fog