Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Világrekorder LEGO® dioráma Budapesten

Világrekorder LEGO® dioráma Budapesten

Pöttyöslabda

Magyarországra érkezik a világrekorder, LEGO® kockákból felépített terepasztal, amelyet május 18-19. között a Budapest Comic Con-on mutatnak meg a nagyközönségnek. Az óriás modell megépítése egy nagyváradi apa-fiú páros terve alapján egy romániai csapat nevéhez fűződik, és nemrég elnyerte a világ legnagyobb, LEGO kockákból épült dioráma címet.

A Star Wars univerzum ihlette dioráma egy nagyváradi apa-fia duó projektjeként indult. A RoLUG – a LEGO Csoport romániai LEGO rajongói közössége – 26 tagú csapata három éven keresztül építette a rekord modellt, és az évek során egyre több és több részletet építettek hozzá a terepasztalhoz. A több mint 1 millió LEGO kockákból álló, tartóelem nélküli alkotás nemrég a bukaresti East European Comic Con-on elnyerte a világ legnagyobb diorámája címet, megdöntve ezzel a korábbi világrekordot, egy jóval kisebb, 30 négyzetméter nagyságú francia építményt.

A gigantikus terepasztal bemutatásával a Star Wars rajongók méltóképpen ünnepelhetik az idén 25. éves LEGO Star Wars univerzumot is, hiszen a végső formájában 45 négyzetméter alapterületű dioráma a Star Wars: Lázadók tévésorozatból ismert Lothal bolygót jeleníti meg. A 11,88 méter hosszú és 3,84 méter széles terepasztalon a csatahajók és járművek mellett több mint 1500 LEGO minifigura kapott helyet, köztük számos karakter és elem az eredeti trilógiából.

A rekorder dioráma május 18-19. között élőben is megtekinthető a Budapest Comic Con során, a Hungexpo területén. A terepasztal utolsó négyzetméterét az esemény lelkes látogatói igazi csapatmunkával készítik majd el, és rakják be végső helyükre az utolsó LEGO kockákat.

Ez is tetszeni fog