Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Négy kártyajáték, amelyekkel az egész család jól szórakozik

Négy kártyajáték, amelyekkel az egész család jól szórakozik

Pöttyöslabda
kártyajáték

Együtt az egész család, és szívesen játszanátok valami olyat közösen, amit gyorsan elő lehet kapni, és többen is be lehet kapcsolódni? Telepedjetek le a nappaliba, vegyetek elő rágcsálnivalókat és már indulhat is a családi játékdélután.  Íme, négy kártyajáték, amellyel garantált a nevetés és az izgalmas szórakozás.

Uno – a klasszikus új köntösökben is

A kártyajátékok között az egyik legnépszerűbb játék az Uno. A klasszikus verzió is mindig új élményt tartogat a speciális lapok miatt. Hányszor előfordult már mindannyiunkkal, hogy azt hittük, mindjárt nyerünk, és akkor megfordult a kör, vagy éppen plusz két lapot kellett felhúznunk. A hagyományos játék mellett például állatfigurás verzióiban is kapható már, így akár a kisebb, számokat még nem ismerő gyerekekkel is játszhatjuk. Az egyik legnagyobb előnye, hogy a szabályok nagyon egyszerűek, de sokszor nem is kell ismertetni azokat, hiszen szinte mindenki ismeri.

Fekete Péter – hercegnős, dínós, verdás verzióban

Ha nincs olyan nagy asztal, amit könnyen körbe ülhetünk, akkor egy puzzle szőnyeg is tökéletes arra, hogy  leheveredjünk, és elővegyük a szintén klasszikusnak számító, kártyapárosító játékot, a Fekete Pétert. Hogy sokszínűbbé tegyük a játékot, választhatjuk a hercegnős, Verdás vagy éppen a dínós változatot, attól függően, hogy a gyerekek milyen karakterekért rajonganak. Bármelyik mellett is döntünk, az mindig izgalmakat tartogat, hogy kinél marad a végén Fekete Péter.

Memóriakártyák – Kicsiknek és nagyoknak

Az egészen egyszerű, néhány darabos memóriakártyáktól kezdve az agytekervényeket komolyan megmozgató játékokig válogathatunk már. Lehet gyümölcsös, számos, állat- vagy éppen mesefigurás verziót is választani. A lényeg mindegyikben ugyanaz, próbáljunk minél több kártyalapot memorizálni, majd a párjaikat megtalálni. Aki a legtöbb párt összegyűjti, az nyeri a játékot.

Matchify – Mi mivel passzol?

Ez a játék egy kicsit összetettebb, de még mindig könnyen megtanulható és nagyszerű  családi játék. A kártyákon különböző figurákat találunk, és a cél, hogy megtaláljuk két kártyán azt a két figurát, amelyek valahogyan összekapcsolódnak. Egy kis asszociációs készségre és koncentrációra is szükség lesz hozzá.

Ezek a kártyajátékok nemcsak szórakoztatóak, hanem segítenek fejleszteni a családtagok közötti kommunikációt és együttműködést is. Ne habozzatok kipróbálni őket a következő családi összejövetelen!

Ez is tetszeni fog