Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Mindjárt gyereknap!- ajándékötletek 5 évesnél idősebb gyerekeknek

Mindjárt gyereknap!- ajándékötletek 5 évesnél idősebb gyerekeknek

Évi Hernaez

Május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünnepeljük. Ha nem lennénk ebben a furcsa koronavírus miatti helyzetben, talán az időjárás is kedvezne a gyereknapi rendezvények sikerességének. Idén azonban sajnos érthető okokból sehol nem lesz ugrálóvár, kirakodóvásár és Alma Együttes koncert. Mégis feldobhatjuk a napjukat egy kisebb- vagy nagyobb ajándékkal -családi költségvetéstől függően. Ha abszolút semmi ötletetek nincsen, talán segíthetek ezzel a kis listával, melynek előző két részét már olvashattátok az oldalon. Ma az 5 évesnél idősebb gyerekek szüleinek adok tippeket. Ebben tapasztalatom még nem nagyon van, az én fiacskám most lesz 3 éves, de kutakodtam a #vegyélhazait mozgalom Facebook csoportjában, és összeválogattam a nekem legszimpatikusabbnak tűnő játékokat.

  • Roller: Ebben a korban már nagy valószínűséggel gond nélkül biciklizik a gyerekek nagyrésze. Ha fel szeretnénk dobni a családi sétákat, lepjük meg őket egy rollerrel. Nálunk már van, de még nem használjuk ki igazán. Viszont annyira megtetszett, hogy magamnak is beszereztem egyet:) A https://www.rollers.hu/ webáruházban több modell közül is választhatunk.
  • Dobble: ezt a társasjátékot még akkor ismertem meg, amikor annak idején angol nyelvű gyerektáborban dolgoztam. Mennyi estén játszottuk újra és újra- nagyon könnyű teljesen belefeledkezni. Azért is tutijó kis időtöltés, mert kicsik és nagyok is játszhatnak vele. Könnyű sikerélményt szerezni vele, a kitartó kicsik is legyőzhetik a nagyobbakat. Egy doboz- 55 kerek kártya, 5 különböző játék. Szuper ajándék! Az https://ovodavilag.hu/ oldalon is beszerezhetitek.
  • KidzLabs tudományos készletek: ezek a dobozok már 6 évesnél nagyobb gyerekek számára lehetnek tökéletes meglepetések. Tudományos kísérleteket tartalmaznak, melyeket a részletes leírás alapján ők maguk tudnak végrehajtani. Lehet, kristályt növeszteni, vulkánt robbantani, robotot építeni. Az biztos, hogy amikor a fiam elég idős lesz hozzá, beszerzünk belőle néhányat a Régiójáték webáruházból!
  • Vízibomba töltő készlet: kicsit felemás érzésekkel teszem a listámba, mert nem túl környezettudatos játék, de annyira jókat lehet vele játszani szinte fillérekért, hogy nem akartam kihagyni. Egy pumpás palack és sok-sok vízibomba lufi alkotja a készletet. Kicsik és nagyok egyaránt hatalmas csatát kerekíthetnek vele, de garantálom, hogy még a szülők is kedvet kapnak hozzá. Mi tavaly nyáron a játszótéren rendszeresen csurom vizesen végeztük. A szülők, nem a gyerekek:) Egyvalamit azonban ígérjetek meg- ne nekem, hanem a Földünknek: az ütközet végeztével szedjétek össze a gumidarabokat. Madarak, kutyák szervezetébe kerülve végzetes lehet. Szintén a Régiójáték oldalán lehet hozzájutni.
  • Fa golyós ügyességi játék: szeretem az ilyen természetes alapú logikai játékokat, mert bárhol, bármikor nagyon jó szolgálatot tehetnek. Autóban utazva, doktornénire várva, vasárnapi lustálkodás közben- bármikor előkaphatjuk, és már meg is van a szórakozás. Persze lehet, hogy a mai digitális világban nevelkedő gyerekeknek túl egyszerűnek tűnhet, de egy próbát megér, nem? Olcsó, picike, szépen kidolgozott, fejlesztő- tökéletes apróság gyereknapra! A okosjatek.hu oldalon több modellből lehet választani.

Az elmúlt hónapok után szülők is és gyerekek is megérdemlik, hogy felhőtlenül, boldogan teljen május utolsó vasárnapja.

Boldog gyereknapot!

Ez is tetszeni fog