Quantcast
Kezdőlap Egészség Nem tavaszi fáradtság, hanem vashiány!

Nem tavaszi fáradtság, hanem vashiány!

Pöttyöslabda

Bár még csak április van, idén a szokásosnál hamarabb megéreztem a tavaszi fáradtsághullámot, mely menetrendszerűen érkezik minden évben. Nem csodálom egyébként, hogy 2021-ben már februárban kijött rajtam, és jobban levert a lábamról, mint máskor. Nem semmi év van mögöttünk…

Az újra itthon lévő óvodás mellett háztartást vezetni, vállalkozást építeni, dolgozni és tanulni egyszerre elég nagy kihívás még akkor is, ha egyébként nincs járvány az egész világon. Idén február közepe táján úgy éreztem, hogy egyszerűen semmihez sincs energiám, és legszívesebben csak aludnék egész nap a paplanom alá bújva.

Persze erről a luxusról álmodni sem merek, hiszen az ovis fiam és a munkaadóim gyorsan megvétóznák a szándékaimat. Mivel a hosszú alvás esélytelen, más megoldás után kellett néznem. Orvoshoz (ha elkerülhető), ebben a koronavírusos őrületben nem szívesen megyek.

Mivel nagyon tudatosan figyelem a testem jelzéseit, már jól ismerem a különböző tüneteket: amikor a menstruációm után ilyen fáradt, fásult, levert és sápadt vagyok napokon vagy akár heteken keresztül, az a vashiány biztos jele nálam. A várandósságom alatt, majd pedig szoptatós anyaként kitapasztaltam, hogy mi a legtermészetesebb praktika ennek leküzdésére.

A vasban gazdag étrend mellett (hüvelyesek, máj, quinoa, pisztácia, tojás, stb.) a Kräuterblut szirupot szedem kúraszerűen, minimum 4 héten keresztül, mivel a vaspótlás hatása nem jelentkezik azonnal. Szakmai szervezetek súlyosabb esetekben jellemzően 3 hónapos kúrát javasolnak. Az egy hónap alatt egyébként éppen egy üveg (500ml-es) szirup fogy el úgy, hogy napi 2x 10 ml-t fogyasztok belőle: reggel éhgyomorra és este vacsora előtt fél órával.

Mielőtt rátaláltam a Kräuterblut szirupra, több vastartalmú étrendkiegészítőt is kipróbáltam, de mindegyiknek borzasztó íze volt. Ebben viszont külön imádom, hogy gyógynövényekből, zöldségekből és gyümölcslé koncentrátumból készül, és olyan kellemes, lágy illata és íze van, hogy egyáltalán nem esik nehezemre lenyelni.

Többféle vitamint is tartalmaz: C-vitamint, amely segíti a vas felszívódását, valamint B1, B2, B6, B12 vitaminokat, melyek feltöltik az energiaraktárainkat.

Egy fontos dologról csak pironkodva szoktunk beszélni a vaspótlással kapcsolatban. Sokáig én sem mertem szóba hozni, pedig sok fölösleges szenvedéstől megkímélhettem volna magam: a Kräuterblut szirup előtt minden vaspótló- kúra alatt szörnyű székrekedéssel küzdöttem. Ez a szirup azonban megváltást hozott: az égvilágon semmi bajom nincsen tőle!

A mostani öngyógyító kezelést két hete kezdtem, és már érzem a pozitív hatásait.  Mint említettem, nagyon odafigyelek az étkezésemre, hiszen bár erről bizony nagyon sokan elfeledkeznek, a helyes táplálkozás az alapja mindennek. Hiába szedném a legdrágább és legnépszerűbb csodaszereket, ha mellette tápanyag- és mozgásszegény életmódot folytatok, nem megyek friss levegőre és nem alszok eleget, akkor bizony nem várhatok csodát. Igyekszem hát mindenre időt szánni, és mellette rendszeresen beveszem a Kräuterblut szirup- adagomat.

Ezek együttesének köszönhetően már könnyebben kelek ki az ágyból reggel, és nem töltöm fáradtan támolyogva az egész napot. Az arcomra visszatért az egészséges pír, és nem egy sápadt, karikásszemű zombi néz vissza rám a tükörből. Még nem érzem magam tökéletesen, de hátra van a kúra második fele. Tapasztalatból tudom, hogy néhány nap, és újra boldogan, gondtalanul, kipihentem és energiával teli állok majd neki a feladatoknak. És teljesen mindegy lesz, hogy koronavírus, home-office és itthon lévő óvodás tarkítják a napjaimat. Mert a vas- és vitaminraktáraim feltöltve- és ide nekem az oroszlánt!

Piacterünkön keresztül is meg tudod vásárolni a terméket!

Ez is tetszeni fog