Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Ovisok karácsonya – Könyvajánló ovisoknak

Ovisok karácsonya – Könyvajánló ovisoknak

pottyos

Most az ovis könyvek közül válogattunk, keresétek meg benne a saját, otthoni kedvencetekeT, ha meg valami még nincs meg, gyorsan szerezzétek be!

Rövid szemle-sorozatunkban minden korosztálynak ajánlunk pár idén ősszel-télen megjelent könyvet, amit olvastunk, leteszteltünk a gyerekeinken, és szupernek találunk. A tizes lista nem sorrend, ez a tíz könyv ugyanannyira tetszett nekünk, csak egyszerűen beszámoztuk őket!

Most az ovis könyvek közül válogattunk, keresétek meg benne a saját, otthoni kedvencetekeT, ha meg valami még nincs meg, gyorsan szerezzétek be!

Rövid szemle-sorozatunkban minden korosztálynak ajánlunk pár idén ősszel-télen megjelent könyvet, amit olvastunk, leteszteltünk a gyerekeinken, és szupernek találunk. A tizes lista nem sorrend, ez a tíz könyv ugyanannyira tetszett nekünk, csak egyszerűen beszámoztuk őket!

 

Ovisoknak szóló válogatásunk

1,Vadadi Adrienn – Pásztohy Panka: Örökké óvodás maradok! – minden, ami egy oviban történik, benne van ebben a könyvben: ebédelés, alvás, udvari játék, veszekedés, indiánosdi, oviban benn alvás… Lea, Dani, Ákos, Peti, Maja, Dorci és sok-sok ismerős hétköznapi kalandjai az oviban a nagyon aranyos, mindent megoldó óvó nénivel.

orokke ovodas

2, Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil és Ida – A karácsonyi mulatság: bizony Juharfalvi Emil se mai gyerek, ráadásul egy svéd tanyán lakik. És mégis éppen olyan ez az Emil, mint egy mostani eleven kisfiú. Benne van minden mókában, miközben az apja csóválja a fejét. Szerencsére a tanítónő is igazán gyerekes, és imád játszani: így lesz a karót nyelt, tradicionális karácsonyi vacsorából hatalmas buli. Mindenkinek ilyen jó családi karácsonyt kívánunk!

Juharfalvi-Emil-es-Ida-A-karacsonyi-mulatsag

3, Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt? (és mi történt ott vele?) -Jakab a szobájában játszik. Billenős teherautóját, Klárikát tologatja, amikor szörnyű dolog történik… Klárika felborul, és az üveggolyók begurulnak az ágy alá. Ebből a gyönyörű, hatalmas, böngészőszerű mesekönyvből kiderül, hogy az ágy alatt igaziból egy új, színes és izgalmas világ rejtőzik. Aki ismeri Dániel András szokatlan és végtelenül mulatságos lényekkel és eseményekkel benépesített színpompás és bizarr világát, az nem fog csalódni ebben az esztrádkönyvben – ami egyszerre böngésző, mese, interaktív képeskönyv. Aki nem ismeri, az pedig ne halogassa, kössön vele közeli ismeretséget, jól fog járni!

jakab

4, Fantasztikus jóéjtmesék – Erwin Moser rajongótábora most egy igazán vaskos mesekönyvvel gazdagodik. Aki pedig azon morfondírozok, hogy mit vegyen a Boribonból kinőtt gyerekének, annak ajánlom ezeket a nagyon rövid, nagyon egyszerű esti meséket, melyekhez fantasztikus képek tartoznak. A kis állatok kalandjai átlátható, érthető világot mutatnak a legkisebbeknek. Szép álmokat!

fantasztikus joejtmesek

5, Vadadi Adrienn: Ákos óvodába megy – az Örökké óvodás maradok szereplői, Leáék sem voltak mindig nagycsoportosok. Hát igen, a kiscsoportot elkezdeni nem könnyű még nekik sem. Ez a könyv Ákos beszoktatását, barátkozásait, elalvását mutatja be – épp úgy, ahogy az történni szokott, hiszen Vadadi Adrienn óvónőként kívül-belül ismeri ezt a helyzetet. Minden kisovisnak ajánljuk!

akos ovodaba megy

6, Válogatós – Óvodások verses kalendáriuma: A Válogatós költeményei az óvodai évkör jeles ünnepeihez és a gyerekek hétköznapi tevékenységeihez kapcsolódnak (család, foglalkozások, időjárás, játékok, napirend, fák, kert, fiúk-lányok, utazás, állatok stb.) – így az antológia kalendárium is. A néphagyományban megőrzött jeles napokhoz, a keresztény, a nemzeti és az újabb ünnepekhez is válogattunk verseket, így minden óvodai nap sokszínű nyelvi kalandjátékká változhat. Olvassanak jó verseket, legyenek válogatósak!

valogatos

7, Oliver Scherz: Rögtön jövünk, leugrottunk Afrikába! – fantasztikus mese, amit a nagyobb testvér sző a kisebb vigasztalására, aki fél a sötétben, A megmozduló függöny mögött nem szörnyek, hanem egy eltévedt elefánt van, akit haza kell vinni Afrikába. Mi sem egyszerűbb! Barbara Scholl német illusztrátor rajzai szuper aranyosak, ez a könyv pedig Németországban nem véletlenül lett pár hónap alatt hatalmas siker. Olvassuk el mi is!

rogton-jovunk-leugrottunk-afrikaba

8, Timo Parvela: Miú és Vau házat épít -A domb tetején, ahol Miú és Vau él, jól látszik a kert, a veteményes és a műhely, szóval minden a helyén. De merre van az égszínkék házikójuk, amit előző télen sodort el egy vihar? Miú és Vau a falubeli állatok segítségével megpróbálta visszavontatni a sítalpakon álló házat, de csak a domboldal feléig jutottak, mert időközben elolvadt a hó. Ám egy ferdén álló házban nem könnyű az élet: a padlóhoz kell szögelni a szőnyegeket, ki kell kötni a bútorokat, és folyton kilötyög a bögréből a kávé Az egyik legnépszerűbb kortárs finn meseíró humoros és felemelő története a fantáziáról, az önismeretről és legfőképp a barátságról. A legemberibb állattörténetek kicsiknek és nagyoknak.

miu es vau

9, Jill Tomlinson: A tyúk, aki soha nem adta fel –Ez itt Hilda. Hilda pöttyös kis tyúkocska. Ha egyszer elhatároz valamit, az égvilágon senki és semmi nem állíthatja meg! Márpedig ő elhatározza, hogy meglátogatja a nénikéjét, akinek nemrég kiscsibéi születtek. Még akkor is, ha az út kicsit bajos… Ha pedig azt határozza el, hogy saját családja legyen, végképp senki és semmi nem állhat az útjába. Hupp, a sötétben félő bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, az örökké kíváncsi pingvinfióka és Pongó, a megbízható gorillakölyök után ismerjétek meg Hildát, a bátor kis tyúkot is, aki soha nem adja fel!

tyuk

10, Janosch: Szülinapi buli – kedvenc Kismackónk visszatér, még mindig okos, megfontolt, ám barátja, Kistigris, szerfölött szertelen, és egy naaaaagy bulira vágyik!Elhatározza, hogy szülinapi bulit szervez magának. Az ötletet lázas készülődés követi: otthon összeállítják a meghívottak listáját, elküldik a leveleket, libapezsgőt rendelnek Lúd nénétől, majd izgatottan várják a vendégeket. Érkeznek is a barátok a szélrózsa minden irányából, és kezdetét veszi a fergeteges buli. Csak nehogy szétessen a ház!

janosch

 

 

www.pagony.hu

 

2014. december 20.

 

Ez is tetszeni fog