Quantcast
Kezdőlap Programajánló Programajánló a hétvégére

Programajánló a hétvégére

pottyos

A súlyos mínuszok után, úgy tűnik, ezen a hétvégén enyhül pár fokot a hőmérséklet, így heti ajánlónkba a beltéri programok mellett egy szabadtéri lehetőséget is figyelmetekbe ajánlunk. Egyre több helyen jelölnek ki szabadtéri korcsolyapályákat a Velencei-tónál és a Balatonnál is, így ha szánkózni még mindig nem túl sok helyen lehet az országban, a természetes jégpályán való korizással mindenképp érdemes megpróbálkozni, de csak a kijelölt helyeken!

Izgalmas kiállítással várják ezen a héten péntekig délelőttönként az iskolai és óvodás csoportokat, délután 4-től pedig a családokat a Gazdagréti Közösségi Házba. A testünk a csoda interakítv kiállításon, 8 állomáson játékos formában ismerhetik meg a gyerekek az emberi test működését. Gumipumpával modellezhetitek például a szív működését, labdás játékokkal tanulhattok a májról és az erekről, az immunvárban pedig a legkitartóbb vírusokat is elpusztíthatjátok. Gyerekeknek a belépés díjtalan, felnőtteknek 200 Ft.

Ezen a hétvégén a Ludwig Múzeumban is újraindul a Családi Délelőtt sorozat. A januári szombat délelőtti foglalkozások az amerikai képzőművész, Susan Swartz Személyes utak című kiállításához kapcsolódnak. A festő legfőbb témája a természet és a festészet spiritualitásán való elmélkedés. A családi délelőttön a különféle természeti jelenségek, a köd, a pára, az eső, a felhőszakadás művészi megjelenítései kerülnek górcső alá. Előzetes jelentkezés szükséges.

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában az idei év első Világjáró Gyerekek sorozatának vendége Oroszország lesz. A 3-10 éves korosztálynak szóló ingyenes programon megismerhetitek ennek a hatalmas országnak a színes kultúráját, sőt még az ortodox újévet is megünnepelhetitek. Lesz játékos országismeret, közben pedig duruzsol majd a szamovár és az orosz mesék mellett a megszokott kreatív program sem maradhat el.

Ha úgy döntenétek, hogy az elmúlt hétvégén túl sok időt töltöttetek a négy fal között, és most inkább kimerészkedtek a téli természetbe, akkor jó szívvel ajánljuk a Dinnyési-fertőn szombatra szervezett programot. A délelőtt folyamán számos ragadozó madárral ismerkedhettek meg. Várhatóan láthattok majd vadludakat, rétisast, récét és vándorsólymot. A program részét képezi a madárbefogás is, így egészen közeli ismeretségbe is kerülhettek velük. Tudjátok: nincs hideg idő, csak alulöltözött ember 🙂

Január 15-én délután a Tünet együttes előadásában kerül színpadra a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban a kifejezetten óvodás korosztály számára ajánlott Kucok című előadás. És ha szükség van egy kis segítségre a cím értelmezéséhez, íme: „Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat.” Egy álmos téli vasárnap délután nem is mehetnénk ennél jobb helyre.

 

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog