Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló – lassan itt a július

Programajánló – lassan itt a július

pottyos

Lassan itt a július, biztos sokan nyaraltok már, így arra gondoltunk, hogy heti ajánlónkban most vegyesen ajánlunk budapesti és országos programokat. Tudjuk, hogy nyáron gyorsabban folyik ki a pénz a szülők kezei közül, hisz sokat költötök táborra, egy kis palacsintára itt, egy kis lángosra ott, így reméljük, segít, ha ezen a héten csupa ingyenes programot ajánlunk figyelmetekbe.

Zsolnay Fényfesztivál – Pécs
Tavaly nyáron több tízezer látogató előtt, minden várakozást felülmúló sikert aratva mutatkozott be Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál. Idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a belváros. Az izgalmas fények mellett egyéb különleges kulturális programok – koncertek, színházak, újcirkuszi előadások – is várják az érdeklődőket. Lesz többek között zsonglőr és cirkuszi játszóház, árnyszínház, fellép Fabók Mancsi bábszínháza, meghallgathatjátok a Bőröndmeséket, és részt vehettek számos fénnyel kapcsolatos izgalmas kézműves kalandban is.

Győrkőcfesztivál – Győr
Ezen a hétvégén kerül megrendezésre Győrben az ország egyik legnagyobb szabású, kizárólag gyerekeknek szóló fesztiválja. A péntek esti megnyitón a polgármester átadja a város kulcsát a gyerekeknek, akik egészen vasárnap estig birtokba vehetik Győr minden zegét-zugát. A megnyitó estén többek között fellép Bognár Szilvi, Szalóki Ági és a Bóbita bábszínház is. Szombaton 10-től este 8-ig, vasárnap pedig este 6-ig tart a mulatság. Nem kell mást magatokkal vinni, mint egy mosolygós fotót a gyerekekről, amelyért cserében megkapják a Győrkőc karkötőt, amellyel minden programot ingyenesen vehetnek igénybe.

ArtJáró Kis Művésztelep – Szolnok
Az ARTjáró Kis Művésztelep a XV. ARTjáró Összművészeti Fesztivál gyerekprogramja, mely színes és izgalmas művészeti kalandra hívja Aprajafalva érdekes zugaiba mindazon családokat, akik egy megismételhetetlen napot szeretnének eltölteni a Szolnoki Művésztelep semmihez sem hasonlítható kertjében. Varázslatos környezetben és kellemes hangulattal várnak minden alkotni és játszani vágyó gyereket és fiatalt. Barangolhattok majd a Varázskertben, hallgathattok mesét, Oxa néni bőrönd színháza is vár rátok és természetesen alkothattok is. Lehetőség lesz kipróbálni az agyagozást, linómetszést és nemezelést.

Aloha Fesztivál – Budapest
A Magyar-Hawai’i Kulturális Egyesület szervezésében a MOM Kulturális Központban sokszínű művészeti, kézműves és ismeretterjesztő program várja az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket, hogy egy különleges délutánt tölthessenek el együtt a Hawai’i szigetek egyedülálló kultúrájának megismerésével. A délután folyamán interaktív előadásokkal, Hawai’i Hula táncokkal, kézműves és gyerekprogramokkal, kirakodóvásárral, és este a színházteremben táncszínházi előadással várják a fesztiválra kilátogatókat. Ezen a délutánon Budapest közepén igazi hawai’i hangulat vár!

Mizo Pöttömkert – Budapest
A Budapest Park nem csak a felnőtteké! A Mizo Pöttömkert havonta megújuló, érdekesnél érdekesebb interaktív programokkal várja a kisgyermekes családokat a Parkba. Nem lesz ez másként júliusban sem: az állandó foglalkozások (arcfestés, életnagyságú társasjáték, Mini Disco, lovaglás, és aminek mi, felnőttek sem tudunk ellenállni – trambulin) mellett július 2-án az Aranyszamár Bábszínház Erdők könyve című előadását adja majd elő, és színpadra lép az Iszkiri Zenekar is, akik ez alkalommal vadonatúj, zenés mesekönyvüket, az Iszkiri és a Zűrgombócokat hozza el a közönségnek.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog