Quantcast
Kezdőlap Programajánló Programajánló Mikulásra

Programajánló Mikulásra

Pöttyöslabda

Két olyan hétvége van az évben, amikor szinte minden kisgyerekes család szervez valamilyen közös programot: gyereknapon és Mikuláskor. Ezen a héten azoknak szeretnénk segíteni, akiknek nem volt ideje vagy alkalma már hetekkel korábban lefoglalni a tökéletes programot: olyan lehetőségeket gyűjtöttünk össze erre a hétre, amiket akár az utolsó pillanatban is betervezhettek és nagy részük még ingyenes is. Sőt: egy nem mindennapi ajándékötletünk is van az ünnepekre!

Programok péntekre

Mivel a Mikulás nap idén péntekre esik, így már december 6-án ovi vagy suli után is találunk izgalmas télapós programokat. A Kondor Béla Közösségi Házban este 18:15-kor kezdődik Kovácsovics Fruzsina Mikulásváró koncertje. Pesterzsébeten a sétálóutcában szervezett karácsonyi vásáron 17 órától az Apacuka együttessel várhatjátok a Mikulást. Ha inkább a budai oldal esik útban, akkor a Budafoki Adventet ajánljuk figyelmetekbe, ahol szintén 5 órától a Kifli zenekar hajóján érkezik a Mikulás. És hogy a kicsit idősebb gyerekek se maradjanak ki a jóból: nekik az este 6-kor kezdődő Mikulás-fizika programra hívnánk fel a figyelmüket, amely során szórakoztató kísérletek ejtik majd ámulatba a látogatókat. A fenti programok egytől-egyig ingyenesek.

Programok szombatra

Szombaton sem lesz hiány olyan helyekben, ahol tiszteletét teszi a Mikulás, hogy mosolyt varázsoljon sok-sok gyerekarcra. Ha éppen Pesten jártok, akkor beülhettek például 10 órakor a József Attila-lakótelepi Közösségi Házban a Pódium Színház ingyenes előadására, amelyből kiderül, hogy mit rejt Mikulás kincsesládája. A budai oldalon a MOM Kulturális Központban a Görömbő Kompánia interaktív zenés mesejátékát nézhetitek meg szintén 10 órától, melynek címe: Mikulás kesztyűje. A Klebelsberg Kulturkúriában délután 4-től szerveznek Mikulásváró családi délutánt kézműves foglalkozásokkal, diafilm vetítéssel és bábelőadással. Őrmezőn szintén szombat délután gyűlhet össze a család a közösségi ház Mikulás Ráadás rendezvényén, amin többek között a Csodavilág gyerekzenekar Mikulás és karácsonyi koncertjét élvezhetitek.

Programok vasárnapra

Vasárnap, ha lehet még a szombatinál is több klassz esemény zajlik városszerte. Sok gyerek kedvenc Mikulás előadása Gryllus Vilmos évek óta nagy népszerűségnek örvendő Nótás Mikulás című műsora, amire már hetekkel korábban elfogynak a jegyek. Ha ti is lemaradtatok róla, vasárnap délelőtt pótolhatjátok a mulasztást a Városháza park Téli fesztiválján. A Várkert Bazárban egész napos ingyenes családi programok várnak mindenkit karácsonyi workshoppal, Veronaki koncerttel, gyerekszínházi előadással, nagyobbaknak múzeumpedagógiai foglalkozással. A ferencvárosi Ferenc téren szintén egész nap zajlanak az események: lesz többek között Katáng koncert, kisvonatozás, gyertyaöntés és gyerekszínházi előadás. A Mechwart ligetbe is érdemes ellátogatni vasárnap délután, mert ide is színes, ingyenes programkavalkád közepette érkezik a Mikulás.

Programok az egész hétvégére

Akadnak még helyek a Barlangi Mikulás programra, aki december 7-én és 8-án idén ismét ellátogat a Szemlő-hegyi-barlangba. A szarvasok vontatta szán helyett kötélen ereszkedik le a barlang falán , és névre szóló ajándékokat hoz a gyerekeknek. A krampusz itt barátságos és kedves, hogy a legkisebb gyerekek számára is élvezetes legyen ez a különleges program. A Fővárosi Állat-és Növénykert a Mikulás hétvége alkalmával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a már használaton kívüli mobiltelefonok újrahasznosítása, hiszen ez érinti a gorillák hazájában zajló bányászati tevékenységet, és annak a természetes élőhelyekre gyakorolt hatását is. Ezért 2019. december 6. és 8. között minden használt mobiltelefon leadásáért cserébe fejenként 1 db kedvezményes, 200 Ft-os állatkerti belépőt adnak.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog