Quantcast
Kezdőlap Programajánló Programajánló: mozduljon ki a család!

Programajánló: mozduljon ki a család!

pottyos

A héten tovább folytatódik a Márton-napi hacacáré, de hétvégén zárul a Múzeumok Őszi Fesztiválja és most ünnepli 10. születésnapját az Egy Csepp Alapítvány által évente megrendezett családi fesztivál is.

 

A héten tovább folytatódik a Márton-napi hacacáré, de hétvégén zárul a Múzeumok Őszi Fesztiválja és most ünnepli 10. születésnapját az Egy Csepp Alapítvány által évente megrendezett családi fesztivál is.

vasutmodellIII. Gödöllői Vasútmodell Kiállítás – november 12-13.
Első utunk azonban Gödöllőre vezet, ahol csütörtöktől péntekig tart a III. Gödöllői Vasútmodell Kiállítás a Gödöllői Királyi Kastély 2011-ben felújított lovardájában. Itt a hazai vasútmodellezők legszebb terepasztalait csodálhatják meg a látogatók. A kiállítás hétvégi napjain a modellezés szerelmeseit előadásokkal is várják szombaton 11 és 13 órakor illetve vasárnap délután. A kisebb gyerekek a modellkészítés fortélyaival ismerkedhetnek meg interaktív foglalkozás keretében.

libaLibafesztivál – november 13—15.
A Márton-nap idén pont a hét közepére esik, így a múlt hétvége után ezen a hétvégén is folytatódnak a libás programok. A Vajdahunyadvárban negyedik alkalommal rendezik meg a három napos libafesztivált. Az eseményen megkóstolhatjátok a legfinomabb libás ételeket, a gyermeket ingyenes játszóház, libaudvar, mesterségek udvara és rengeteg hagyományőrző program várja péntek déltől vasárnap estig.

 

klasszKlasszikussokk! családi nap – november 14. szombat
Szeptember vége óta jobbnál-jobb programokkal kényeztettek el minket a múzeumok az Őszi Fesztivál keretében. A záróeseményekre ezen a hétvégén kerül sor, ezek közül ajánljuk figyelmetekbe a Magyar Nemzeti Galéria nagyszabású családi napját, amely idén a Klasszikussokk! elnevezést kapta. A központi téma így értelemszerűen a klasszikus művészek lesznek, köréjük szerveződnek a tárlatvezetések, a Nagy Rajzolás és a kifejezetten családoknak szóló délutáni kamarakoncert is.

svedSvédországról kicsit másként – november 14. szombat
A Wekerlei Kultúrházban évek óta rendszeresen szerveznek különböző nemzeteket bemutató napokat. Ezen a hétvégén szombaton Svédországon a sor. A délután folyamán felnőttek és gyerekek egyaránt megtudhatják, mi van a fura nevű bútorokon és a húsgolyókon túl. A nagyoknak előadások keretében bemutatásra kerülnek a svéd hétköznapok, a svéd filmművészet és a svéd irodalom. A kicsiknek lesz kézműves foglalkozás, játék, meseolvasás, ki mással, mint Pettsonnal és Findusszal. Az est végén – a negyvenes éveiket taposó anyukák örömére – ABBA slágereket hallgathattok élőben.

egycseppCsaládi egészségnap – november 15. vasárnap
Jubileumi évhez érkezett az Egy Csepp Alapítvány évente megrendezésre kerülő fesztiválja. Idén tizedszer hívják az érdeklődőket családi egészségnapra a SYMA Rendezvénycsarnokba. A rendezvényen amellett, hogy sok mindent megtudhatunk a cukorbetegségről, annak kezeléséről és főleg megelőzéséről, színes színpadi programok, gyermekfoglalkozások, játékok és persze ingyenes szűrések is várják az egész családot. A belépés ingyenes.

 

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog