Quantcast
Kezdőlap Programajánló Programok kintre is, bentre is

Programok kintre is, bentre is

pottyos

Szerencsére még nem tört ránk teljesen a novemberi szürkeség, de azért a reggelek és késő délutánok igencsak hűvösek. Használjátok ki a kettő közé eső időt szabadtéri tevékenységekre, de most már a beltéri programoknak is nagyobb figyelmet kell szentelni a tavasz megérkeztéig.

 

Szerencsére még nem tört ránk teljesen a novemberi szürkeség, de azért a reggelek és késő délutánok igencsak hűvösek. Használjátok ki a kettő közé eső időt szabadtéri tevékenységekre, de most már a beltéri programoknak is nagyobb figyelmet kell szentelni a tavasz megérkeztéig.

onkentesnapŐszi nagytakarítás a Budakeszi Vadasparkban – november 7. szombat
Eljött az őszi nagytakarítás ideje a Budakeszi Vadasparkban, ahol a szokásokhoz híven önkéntes napra hívják az érdeklődőket. Ez az esemény sok szempontból is telitalálat: a szabad levegőn tölthetjük az időnket egy kis testmozgással kedves állatok társaságában, játékos módon ismertethetjük meg a gyerekekkel az önkéntes munka világát, sőt, akik délelőtt 10-ig odaérnek, munkájukért cserébe ingyen mehetnek be a vadasparkba.

skanzen2Szent Márton napi családi fesztivál – november 7-8.
November első felében, pontosabban 11-én ünnepeljük Szent Márton Tours-i püspököt, aki Savaria, azaz Szombathely városában született, és a legenda szerint egy libaólban rejtőzött el, amikor hírét vette, hogy püspökké akarják választani. Magyarországon a legnagyobb szabású Szent Mártonhoz kötődő családi fesztivál, mint minden évben, idén is a szentenderei Skanzenben zajlik november 7-én és 8-án 9 és 18 óra között. A fesztiválszínpadon egymást váltják a gyerekelőadások és gyerekkoncertek, megismerhetitek a szent legendájának részleteit, sok-sok libás program, kézműves foglalkozás és étel is lesz, sőt több állomásos mesetúrát is szerveznek.

csaladi kulturalis fesztival vCsaládi kulturális fesztivál – november 7. szombat
A Millenárison szombaton nagyszabású családi kulturális fesztivált szerveznek. A programok fél 10-től este 8-ig zajlanak. A gyerekeknek gyakran koncertező előadók közül jelen lesz például Gryllus Vilmos, a Kolompos, Szalóki Ági és a Makám is. A kisebbeket a Babaszigeten várják, a szülőknek pedig lehetőségük nyílik beszélgetéseken részt venni, például a népszerű Pál Feri atyával. Egész nap üzemel a Míves Műhely, a Meseposta és a Tündérlugas, a Komédiás utcán pedig a Bab társulat és a Tintaló cirkusz szórakoztatja a nagyérdeműt. A belépés mindenkinek ingyenes.

 

foldtudomanyos forgatagFöldtudományos forgatag – november 7-8.
Földtudományos forgatag várja a hétvégén a látogatókat a Magyar Természettudományi Múzeumban 10 és 18 óra között. A kétnapos rendezvényen földtudományi kutatással foglalkozó hazai kutatóintézetek, természettudományi gyűjtemények, felsőoktatási intézmények és vállalatok mutatják be – kicsiknek és nagyoknak egyaránt érthetően – a földtudományok jelentőségét mindennapjainkban. Moss aranyat, kóstolj vizet és vegyél részt a Medvekutya hárompróbán! Ha elfáradtál, ülj be az utazó Planetáriumba vagy a félóránként induló természetfilm vetítések egyikére! A felnőtteket geofizikusok, mineralógusok, geológusok, Nemzeti Parkjaink és geoparkjaink őrei várják bemutatókkal, előadásokkal, geotúra ajánlatokkal. A belépő: 300 Ft.

Los AndinosA naplopó tatu meséje – november 8. vasárnap
Végül egy igazán nem mindennapi előadásra invitálunk benneteket az Eötvös 10 Közösségi Színtérbe, ahol vasárnap délelőtt a Los Andinos együttes adja elő a naplopó taturól szóló mesét. Az 1982-ben Székesfehérváron alakult együttes célja a dél-amerikai Andok-hegységben élő népek zenéjének megismertetése a magyar közönséggel. Legújabb mesejátékuk főhőse a naphosszat csak henyélő tatu. A körülötte élők megelégelik lustaságát és a Hegy Szelleme segítségével megleckéztetik a rest, ám szeretetre méltó kis állatot. Az előadást természetesen számos dal is átszövi, és olyan különleges hangszereket is megismerhet a közönség, mint a quena vagy a bombo.


Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog