Quantcast
Kezdőlap Ajánló Pünkösdi programajánló

Pünkösdi programajánló

Pöttyöslabda

Pünkösdkor bizonyára sokan elutaznak, de akiknek erre valami miatt nincs lehetősége, azok se keseredjenek el: Budapesten és környékén is szép számmal találni jó programokat a hosszú hétvégén. Közös hétvégi kikapcsolódást tervezhettek például a Városmajori Vakációváró Fesztiválra, a Vajdahunyadvári hagyományőrző várfesztiválra vagy a dunakeszi veteránjármű hétvégére.

 Vakációváró Fesztivál a Városmajorban

Negyedik alkalommal rendezik meg az egész napos családi programot kínáló Vakációváró Fesztivált a Városmajori Szabadtéri Színpadon és környékén. A nap során megtudhatjátok, milyen előadások várnak rátok a 12 héten át tartó gyerekszínházi szombatokon. A június 8-i fesztivál Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar különleges koncertjével veszi kezdetét. A koncert után INGYENES programokra várják az érdeklődőket. A Felelős Szülők Iskolája edukációs és élményprogramokkal érkezik majd. A kreativitás kulcsa – QUADRO project című kreatív-fejlesztő játszóházban a gyerekek számítógéppel, három dimenzióban tervezhetnek. A foglalkozások között a szabadtéri Csupa-csoda játszótéren játszhatnak, vagy bolyonghatnak a lovagi várat idéző légvárban.

Miénk a vár! fesztivál

Hazai várainkhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal ismerkedhetnek meg a látogatók MIÉNK A VÁR! 7. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztiválon június 8. és 10. között a Vajdahunyadvárban. A vár udvarán kézművesvásár, középkori katonai tábor elevenedik meg Mátyás korából, ahol távolsági fegyverek bemutatója, muskétasortűz, gyalogos párviadalok, páncél felpróbálás, boszorkányjósda, állatsimogató kap majd helyet. A családi szórakozást a múzeum egyedi programajánlatai, új kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és ismeretterjesztő programok, a Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár, valamint játszóház teszik teljessé. A program ingyenes.

Pünkösd a Skanzenben

Két napon át színpadi produkciók, kézműves bemutatók, felvonulás, zenei és táncos programok, gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat a szentendrei Skanzen pünkösdi fesztiválján. A két nap során harmincöt közösség mutatja be szokásait, kézműves és szóbeli hagyományait. A rendezvényre Afrikából érkező vendégek, az egzotikus népviseletbe öltözött Fendika együttes tagjai archaikus hangszereikkel különleges ritmusú etiópiai zenét és táncokat adnak elő. A programok közül a pünkösdi népszokások sem maradnak ki. A pünkösd falusi hagyományait, a pünkösdi királynéjárás szokását az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület segítségével élhetik át az érdeklődők.

Dunakeszi Air Show

Június 8-9-én 10 órától ismét V4 Air Show, veteránjármű és retro találkozót rendeznek a Dunakeszi Repülőtéren. A délután 14 és 19 óra között zajló légi bemutatók mellett a földön is rengeteg látnivaló lesz 10 órától egészen zárásig. Lesznek motoros kaszkadőr-, és drift bemutatók, csillagmotor bemutató és mezőgazdasági gépbemutató. Megtekinthetitek a katonai hagyományőrzők kiállítását, lesz közönségutaztatás BTR harcjárműn. A jó hangulatról utcazenészek, retro táncosok gondoskodnak. A KRESZ tanpályán és a közlekedési szimulátorok segítségével kicsik és nagyok csiszolhatják a tudásukat, és természetesen a veteránjármű találkozó sem maradhat el. A programok ingyenesek.

Pünkösd a Tabánban

Pünkösdhétfőn érdemes lesz kilátogatni a Tabánba, hiszen egész napos családi programokkal várnak mindenkit a Pünkösdi királyság fesztiválon idén is. Ha kiéltétek kreatív hajlamaitokat a hagyományőrző pünkösdi kézműves foglalkozásokon, akkor kérhettek arcfestést vagy üldözhtetitek az óriás buborékokat. Részt vehettek a különleges pünkösdi hétpróbán, amely során olyan feladatokkal kell megbírkóznotok, mint a pünkösdi rózsahajítás, a fehér galamb röptetés vagy a zöldág hullatás. A színpadon többek között fellép Szalóki Ági, a Dalinda, a napot pedig egy fergeteges Parno Graszt koncert zárja. A programok ingyenesek.

Egyéb izgalmas országos eseményeket találtok még ezen a linken és itt is.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog