Quantcast
Kezdőlap Programajánló Szilágyi Áronnal és SpongyaBobbal rajtoltak gyerekek a Runway Runon

Szilágyi Áronnal és SpongyaBobbal rajtoltak gyerekek a Runway Runon

pottyos

Ezren álltak rajthoz az ötödik Runway Runon, hazánk legextrémebb jótékonysági futóversenyén. A futók számára máskor megközelíthetetlen kifutópályát ez alkalomból teljesen elzárták a légi közlekedés elől. Idén először gyerekek is nevezhettek a versenyre, ezért a Nickelodeon is a kezdeményezés mellé állt, és mindenki legnagyobb örömére egy életnagyságú SpongyaBob figurával várták a kicsiket. A 1,5 km-es táv előtt Rubint Réka Spongyával közösen vezette a bemelegítést, de több híresség is részt vett az eseményen, például Dukai Regina, Kovács Patrícia, Szilágyi Áron és Szász Kitti freestyle-foci világbajnok. A nevezési díjakból befolyt összeggel a fogyatékkal élőket a sportolásban segítő SUHANJ! Alapítványt és a brit Anthony Nolan gyermekrák alapítványt támogatják.

Dukai Regina életében nagy szerepet kap a mozgás és annak közösségformáló ereje. „Idén először jöttem ki a Runway Runra, szuper csapat gyűlt össze. Jó volt látni, hogy ilyen sokan indultak, és hogy a sport, a mozgás szeretete mennyire összehozza az embereket, ráadásul idén először gyerekek is nevezhettek. Sok a gyerkőc a családomban, így hamar megtalálom velük a közös hangot. A mai napig imádok meséket nézni, ezért külön örültem, hogy a Nickelodeon is támogatta az idei futást, és az eseményre még egy óriási SpongyaBob figurával is készültek. A kicsik imádták” – mesélte Regina, aki SpongyaBobbal várta a célnál a befutógyerekeket.


Szilágyi Áron kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó indította a kicsik versenyét, és végig együtt futott a SUNHANJ! Alapítványos gyerekekkel. Áron felesége, Betti pedig sikeresen teljesítette az 5 km-es távot. „A sport az életem, 9 éves korom óra vívok, kisgyerekkorom óta hatalmas mozgásigényem van” – kezdi Áron. „A sport nem csak fizikai szinten befolyásolja az ember életét, ennél sokkal többet ad. Megtanít küzdeni, alázatosan dolgozni, tisztelni másokat és saját magadat is. Szuper, hogy idén gyerekek is nevezhettek. Ha valaki már egészen kiskorában találkozik a sporttal, könnyebben az élete részévé válik, és nem felnőttként kell majd azon gondolkoznia, hogy kezdjen bele egyáltalán” – tette hozzá a sportoló.


Kovács Patrícia a SUHANJ! Alapítvány egyik megálmodója, így rengeteget jelent neki a Runway Run. A színésznő 3 és fél éves kislányát, Majszit is úgy neveli, hogy teljesen természetes legyen neki, ha egy mozgáskorlátozott vagy éppen látássérült emberrel találkozik. „Érdekes, hogy egy kisgyermek alapvetően nem tekint úgy a mozgásukban korlátozottakra, mintha „mások” lennének, ezeket a gondolatokat csak felnőtt korunkban szedjük magukra, hiszen attól félünk, amit nem ismerünk” – vallja Patrícia, aki nagyon odafigyel arra, hogy kislánya is eleget mozogjon, korábban megpróbálta teljesen kiiktatni a „képernyőket” is a kicsi életéből. „Tiltólistára raktam mindenféle okoseszközt, TV-t, de beláttam, hogy ez nem kivitelezhető a 21. században. Ráadásul, ha megvan a napi egy-két óra szabadban, fáramászással, tócsába ugrálással, rosszalkodással töltött idő, akkor nincs semmi probléma azzal, hogy a gyerek egy időre rajzfilmekkel köti le magát. Majszi is szeret meséket nézni, nagy kedvence SpongyaBob, és a Tini Nindzsa Teknőcök.”

Ez is tetszeni fog