Quantcast
Kezdőlap Ajánló Színes programajánló ingyenes programokkal

Színes programajánló ingyenes programokkal

pottyos

Nem ígértünk sokat a múlt héten: úgy tűnik, a tavasz valóban megérkezett. Ezt pedig egy színes programajánlóval ünnepeljük meg, amelybe ez alkalommal csupa ingyenes programot gyűjtöttünk csokorba.

A játék indul!
Hogyan épül fel egy társasjáték? Miért dobhatsz kétszer, ha hatost dobtál? Az art quarter budapest ingyenes, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló foglalkozáson a gyerekek alakítják a játékszabályokat! A kiállítás tereiben, a műveken látható motívumokat felhasználva, izgalmas társasjátékokat készíthettek ezen a délutánon. A nagyobbak saját ötleteiket megvalósítva alakíthatják a játék menetét, míg a kisebbek különleges formákkal és színekkel játszva, kollázs technikával alkothatják meg a játéktáblájukat.

Családi Filmklub
A HellóAnyu!-ban rendszeresen megtartott Családi Filmklub célja, hogy tematikus vetítés-sorozat segítségével támogassák a családon belüli kommunikációt, a családtagok érzéseinek, véleményének egymás közt való megosztását, ezzel is jó példát mutatva gyerekeknek a toleranciára, az empátiára, a kommunikáció fontosságára. A részvétel segítséget nyújt a család azon tagjainak, akik nehezebben tudnak egymásra hangolódni, nehezen tudnak közös programot találni.

Könyves nap
A Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetsége rendez szombaton családi könyves napot az angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A nap folyamán bemutatkozik számos könyvkiadó, lesznek ingyenes gyerekprogramok, foglalkoztatók és természetesen meseolvasás. Részt vehettek különféle tanácsadásokon is, például segítséget kérhettek majd Szabó Szilvia mesterlogopédustól, találkozhattok L. Ritók Nórával, az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjével vagy részt vehettek Hermann Marika mesés papírszínházi bemutatóján.

Készülődés március 15-re
Bár március 15. még egy kicsit odébb van, de már ezen a héten is több helyen hangolódhattok az ünnepi hétvégére. Az Ugocsa utcai könyvtárban szombat délelőtt gyöngyből fűzhettek kokárdát vagy papírból készíthettek nemzeti színű füzért. Vasárnap délelőtt a Barabás Villában huszárlegényeket és népviseletbe öltözött leányokat alkothattokpapírból és újrahasznosított anyagokból. Vasárnap délután pedig a Csepel Plazában ismerkedhettek meg a huszárok életével: ide valódi huszárok érkeznek majd, akik a fegyverforgatás művészetét mutatják be az érdeklődőknek.

Újra Erdei Piac
Az Erdei Piac kezdeményezés a régi piacok önfeledt közösségépítő hangulatát, a természet szépségét és rekreációs erejét, valamint a magyar kistermelők által szolgáltatott minőségi portékákat kívánja egyesíteni. A téli szünet után márciusban ismét várnak benneteket – egy jó kis erdei séta vagy kirándulás előtt vagy után – a Budakeszi és Telki között található Hidegvölgyi Erdészlak parkjában. A piacon megtalálhatjátok erdő-mező kincseit és a megvásárolt finomságokat akár már a vásárlást követő kiránduláson felhasználhatjátok egy jó kis bográcsozás vagy szalonnasütés keretlben.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog