Quantcast
Kezdőlap Egészség Tegyél jót a gyerekeddel! Hagyd, hogy összekoszolja magát

Tegyél jót a gyerekeddel! Hagyd, hogy összekoszolja magát

Pöttyöslabda

Mennyire teszel jót a gyerekeddel, ha hagyod, hogy megegye a kekszet, ami leesett a lakásban a földre, vagy fogdossa az arcát, mikor csupa kosz a keze? Alapvetően eléggé.

Egy kutató, aki egyébként 2 gyermek édesapja, cikket tett közzé, amiben azt fejtegeti, milyen hatással van a gyerek szervezetére, ha az ilyen fajta koszosság során érintkezik a baktériumokkal. Ezt vizsgálták ugyanis, és arra jutottak, hogy a hatás alapvetően jótékony: ha a leesett cumit a szádba veszed, és úgy adod vissza a gyereknek, az így átjuttatott bacik stimulálják az immunrendszerét. Erősebb lesz az immunrendszerük általa.

Mint mondja, szerinte aggasztóbb az extrém fertőtlenítés, ami manapság egyre jellemzőbb.

Persze, ha sokan betegek az óvodában, akkor mossa meg a kezét, amikor eljött. De ha például játszik egy kutyával, és az a kutya arcon nyalja, az nem rosszat, hanem jót tesz az egészségének.

És miért?

Mert a fertőzésekkel küzdő neutrofil sejtek “morcosak lesznek”, ha túl sokáig kell várniuk valami tennivalóra, és amikor végre mégis szembetalálják magukat valamilyen feladattal, akkor extrém módon működésbe lendülnek. Ez vezet az asztma, az ekcéma, az ételallergiák kialakulásához.

Gilbert a kézfertőtlenítő helyett a meleg szappanos vizet ajánlja, ha pedig a keksz otthon esett le, akkor is bátran el lehet fogyasztani, ha nem fél órával korábban takarítottál.

Ami pedig a cumit illeti: egy 300.000 gyereket magában foglaló vizsgálat során azt találták, hogy azoknál a gyerekeknél, akiknek az anyukájuk szájába vette a cumit, és úgy adta a gyereknek, kisebb arányban alakult ki asztma, allergiák és ekcéma. Alapvetően szilárdabb volt az egészségük.

Szóval, legközelebb, amikor a gyerek csupa maszat, és nyúl az arcához, ne ess pánikba: épp erősíted az immunrendszerét!

Forrás: mother.ly

Ez is tetszeni fog