Quantcast
Kezdőlap Egészség Tenyérnyi segítség az életmódváltáshoz

Tenyérnyi segítség az életmódváltáshoz

pottyos

Napok, sőt hetek óta érik a takarítás, még az ebéddel sem készültél el, de már a vacsorán kell gondolkodnod, a nagyi lemondta az esti segítséget, és a gyerekek apja is túlórázik, a kicsi ordít a karodban, a középső lázas, a nagyot úszásra kell vinni… Örülsz, hogy levegőt kapsz, miközben másra sem vágysz, csakhogy lazíthass egy kicsit. És hogy átmozgasd a testedet. De nem kell ahhoz háromgyerekes anyának lenned, hogy elússz a teendőkkel: családanyaként a gyerekek számától függetlenül annyi a teendőd, hogy mindig te maradsz utoljára. Jó hír: van megoldás a problémára.

Fáradt vagy, kimerült, fásult, nincs időd. Ha esetleg mégis van időd, akkor a pénzt sajnálod rá, ha az anyagiak is stimmelnek, akkor túl messze van a kedvenc helyed. Kifogás mindig van, pedig ha egyszer nekikezdesz a rendszeres mozgásnak, többé mindent megteszel azért, hogy szakíts magadra időt. Szerencsére van egy szuper találmány, amelyik minden szóba jöhető nyafizásra gyógyír.

A legtöbb fitneszteremben napszak szerint kell bérletet venned ahhoz, hogy egy kicsit spórolni tudj, így viszont egy csomó mindenről lemaradhatsz. Ráadásul, ha megveszed az egyik terembe a havijegyet, szinte kizárt, hogy mellette eljárnál egy másik helyre mondjuk úszni, ha már úgyis lubickolsz a teendők között. Nos, ha Sportkártyát veszel, többé nincs kifogás. Ez a szuper találmány óriási segítség abban, hogy sikeresen győzd le önmagad az egészséged, az önbizalmad és a sikerességed kedvéért. Egy aprócska, tenyérnyi kártyáról van szó, ami belépőjegy az új életedbe. Harmincnál is több sportágat, majdnem százféle mozgásformát próbálhatsz ki, az ország majdnem 400 helyén. Megismerkedhetsz a jógával, a társastánccal, a lovaglással, a golffal, különböző harcművészetekkel, nem beszélve a számtalan fitneszterelmről, ahová bármikor benézhetsz.

A Sportkártyával a zsebedben vagy a pénztárcádban nem lehet gond, ha a tervezettnél két órával később tudod lepasszolni a gyerekeket, mert a nap bármely szakában beléphetsz vele a szerződött helyekre. És oda mész, ahová akarsz. Ahová kedved van. Ha épp a dühödet akarod levezetni, akkor keresel egy bokszedzést. Ha lenyugodni szeretnél, akkor egy kellemes jógaórát meditációval. Ha falat akarsz mászni, akkor azt. Csakis rajtad és a kedveden múlik, hogy mit választasz.

És nem csak duma, tényleg működik! Egy ködös-zúzmarás, hideg, karácsonyi hangulatos csütörtök délutánon úgy döntöttem, én márpedig úszom egyet. Mert nagyon régen úsztam, és mert jólesett volna már a héten meggyötört izmaimnak. Úgyhogy ráböktem a kártya elfogadóhelyeire, kiválasztottam egy viszonylag közeli helyet, aminek van medencéje, szaunája, és elindultam!

A recepciós hölgy kedves volt. Nem, nem álkedves, hanem igazán kedves. Olyan fajta, akin látszik, hogy szereti a munkáját és még az embereket is. Segítőkész volt és barátságos. A kártyával semmi gond nem volt, nem kellett magyarázkodni semmi miatt, nem kellett utánanézni semminek, csak regisztrálni kellett a nevemmel és a kártyaszámommal. Egy jelképes, 200 forintos díj ellenében már meg is kaptam az öltözőkulcsot, és élvezhettem azt az egy órát, ami csak rólam szólt…

Ez is tetszeni fog