Quantcast
Kezdőlap Egészség Tiszta víz az otthonunkban is lehetséges!

Tiszta víz az otthonunkban is lehetséges!

Pöttyöslabda

Már a PöttyösLabda csoportban is volt téma, hogy ki, hogy oldja meg a szűrt/tisztított vízivást otthon. Nem egyszerű kérdés, sajnos nagyon sokan vannak, akik a PET palackokat veszik, vannak, akik a vizet szűrős kancsóból isszák, és persze akinél jó ízű a víz, azok pedig csak megnyitják a csapot.

Nálunk nagyon rossz ízű a csapvíz, sokáig PI vizet hordtam haza kannában, de az egy kicsit macerás volt. Többen a családban kancsóból szűrik át a vizet, ami szintén egy jó megoldás, de nálunk elég pici a rakodófelület a konyhában, így az sem tűnt jó megoldásnak.

Egy ideje nézegetem már neten a beépíthető víztisztító készülékeket, és az utolsó lökést az adta meg, amikor a barátainknál voltunk vendégségben, kértem egy pohár vizet, és a mosogatónál egy különálló kis csaptelepből töltöttek nekem vizet, ami végre kellemes ízű volt. 🙂

Miért is fontos a vízivás?

 A felnőtt emberi szervezet 60%-a víz, amelyből már 1-2%-os veszteség olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság vagy az állóképesség csökkenése. Mely fontos tényező a munkánál, magánéletben és a sportnál egyaránt!

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság ajánlása alapján közepes hőmérsékletnél és mérsékelt fizikai aktivitásnál egy felnőtt nőnek 2 liter, a férfiaknak 2,5 liter vízre van szükségük, míg a 4-13 éves gyermekeknek 1,6-2,1 liternyi mennyiségre életkoruktól függően.

A gyermekek kellő mennyiségű és rendszerességű folyadékbevitele a felnőttekénél is fontosabb, aminek okai, hogy testtömeg kilogrammonként több folyadékra van szükségük, mint a felnőtteknek; veséjük még fejlődésben van; illetve hajlamosak annyira belemerülni a játékba, hogy egyszerűen elfelejtenek inni.

Különösen fontos ez nyáron a nagy melegben (ilyenkor 2-3-szor több vízre van szüksége a szervezetnek) és sportnál, túrázásnál, mindig legyen náluk egy kulacs víz!

Végre rávettem magam a beépített csapra!

Eurovyz egy magyar cég, aminek külön örültem. A beszerelés bő 30 percet vett igénybe, semmi kosszal nem járt. Kipakoltam a mosogató alatti konyhaszekrényt, ahova elhelyezték a 10 cm széles, LED kijelzős készüléket. A berendezés kialakítása és a csap is esztétikus megjelenésű.

A csapnál is két lehetőség van egyébként.

4+1 lépéses a szűrőrendszere (bővebben a weboldalukon olvashatsz róla). Elektromos öblítő rendszer (baktérium elleni védelem, amely akkor is működik, ha nem tartózkodunk otthon). 12 óránként átöblíti önmagát, elkerülve a pangó víz kialakulását és a baktériumok esetleges elszaporodását.

A tea és kávéfőző végre nem vízköves, és finom vízzel kezdem a napot, a gyerekek is! Nem egy olcsó beruházás, de nekem már most megérte, hogy csak 2 hónapja használjuk!

Bővebb infó:

www.eurovyz.hu

Ez is tetszeni fog