Quantcast
Kezdőlap Ajánló TOP 10 szülinapi helyszín ötlet – Ha már eleged van a játszóházas szülinapokból..

TOP 10 szülinapi helyszín ötlet – Ha már eleged van a játszóházas szülinapokból..

Spuriga Dóra

Összeszedtünk nektek 10 ötletet, hogy hol lehet tartani a gyerek szülinapját, ha valami kreatívabbat szeretnél kitalálni, mint a játszóház helyszínként.

A listában szem előtt tartottuk azt, hogy ne legyen túl drága a buli, mert minek is, a gyerek úgy is csak magára az élményre fog emlékezni. Nem írtunk a listába olyan helyeket, amik bármiféle agressziót hozhat ki a gyerekekből, legyen szó lézerharcról stb. Azt is fontosnak tartom megjegyezni továbbá, hogy semmi baj nincs a játszóházakkal, 3-5 éves korig nagyon én sem bővelkedtem ötletekben, így mi is ott tartottuk, csak már kicsit másra vágyom én is szülőként, és a gyerekeknek is szeretnék más lehetőségeket is megmutatni!

Először is az ajándékozásról pár szót:

Furcsán szoktak rám nézni a szülők, amikor már a meghívóban leírom, hogy 1000-2000 Ft hozzájárulást szeretnék az ajándékhoz, mert egy darab közös ajándékot kap a gyerek a csapattól, és olyan meglepetést, amit én szerzek be.

Ez miért is jó?

Mert tudni fogja, hogy azt az egy ajándékot a pl. 8. születésnapjára kapta (legyen ez egy nagy Lego, vagy roller..), nem az lesz, hogy hazamegyünk 20 kisebb kütyü-mütyüvel, amit a meghívottak hoztak meglepetésként, így azt sem fogja tudni, hogy melyiket kitől kapta, és nem akasztok a szülők nyakába sem felesleges köröket, hogy menjen el egy olyan gyerkőcnek ajándékot venni (normálisabbat 3000 Ft alatt nem nagyon találunk), akit akár nem is ismer, és az időhiányról ne is beszéljünk..

És azt is egy jó ötletnek tartom, ha már kisiskolásokról beszélünk, hogy rajzoljanak a meghívottak bármit a születésnaposnak, és azt lefűzzük, ez is egy nagyon szép emlék marad!

TOP 10 szülinapi helyszín

  1. Fővárosi Nagycirkusz

Már voltunk cirkuszos szülinapon, és a gyerekek nagyon jól érezték magukat, megnéztek egy előadást, és vicces ruhákba öltözve tematikus programon vettek részt animátorokkal.

Ár: 10 főre kb. 40.000 Ft

  1. Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Erről nincs tapasztalatunk, de jónak tűnik. A vendégek a múzeum egyik kiállításához kapcsolódó vidám, múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt pl. Gyógynövényes teafű készítés, agyagállatka készítés).

Ár: 12 főre 20.000 Ft

  1. AleHopp – cirkuszi születésnap

Mivel az AleHoppba jártak a gyerekeim edzeni, így szívből tudom őket ajánlani. Egy cirkuszi házaspárról van szó, akiknek 4 gyermeke van, így biztosan tudják, hogy kell olyan akrobatikus, légtornász programot úgy összetenni, hogy az maradandó élmény legyen a kölyköknek és jól el is fáradjanak a buli végére.

Ár: 10 főre 35.000 Ft

  1. Magyar Nemzeti Múzeum

Nem voltunk még, így tapasztalat híján, csak a helyszín, ami megfogott. Három témából választhatnak a meghívottak (Ave Ceasar, lovagok és várkisasszonyok, Mátyás király udvarában). Múzeumpedagógus vezetésével a gyerekek kiállításon vesznek részt, és tárgyat is készítenek a foglalkozáson.

Ár: 10 főre 20.000 Ft

  1. Rózsadombi Képzőművészeti Akadémia

Próbáltuk, imádtuk. A lányom 6. szülinapját tartottuk itt, olyan fegyelmezetten festettek a kis hat évesek, hogy magam is meglepődtem. Kata, az oktató pontról pontra magyarázza, mutatja nekik, hogy mit kell festeni, és a végeredmény elképesztő lett! Ezután a tetőteraszon volt egy kis mozgatásos feladat az egy órás ülés után, aztán tortázás, ajándékozás játékokkal egybekötve. A nagyobbaknak divattervezésre is van lehetőség!

Ár: 10 főre 40.000 Ft

  1. Erdő Ajándéka Erdei Iskola

A fiam hetedik szülinapját tartottuk itt, a Hármashatár tetején lévő erdei iskolában! Március eleje volt, ezért tartottunk egy kicsit az időjárástól, de szerencsére nem volt vészes. Amíg a gyerekek túráztak Szabó Miklós erdőmérnök vezetésével egy órát közben kincseket kerestek és tanultak is jó pár dolgot az erővel kapcsolatban, addig a felnőttek a 140 nm-es belső helyiségben beszélgettek a kandalló mellett. Amikor megjöttek, egy mese után a benti dolgokat is végig próbálták.

Ár: 10 főre 29.000 Ft

  1. REX Kutyaotthon

Körbevezetés az Állatszigeten, a gyerekeknek mesélnek az állattartásról és az állatokról, és egy agility kutyabemutatót is megnéznek, ők is kipróbálhatják az akadálypályát, illetve közösen játszhatnak a kutyákkal.

Ár: 10 főre 27.000 Ft

  1. Vasmacska KávéZOO

Egy állatbarát, gyerekbarát és kutyabarát hely Óbudán. Többször jártunk már náluk, a gyerekeim imádják Muffint, aki a kávézó tulajának a kutyája, de rajta kívül még találkozhatunk nyuszikkal, tengerimalacokkal, kaméleonnal, agámával, csincsillákkal. Állati jó hely! J

Ár: 10 főre 35.000 Ft

  1. Rumini Kalandszoba

Egy gyerekek számára izgalmas és egyben (ha olvasták a Ruminit) ismerős kaland- és szabadulószoba. Kicsit bonyolultabb a dolog, ha születésnapi helyszínnek választjuk, két szoba van, amiben 7-7 gyerek tud bemenni, így összesen 14-en tudnak részt venni a zsúron, viszont ez csak egy 3-45 perces program, de lehetőség van kibérelni egy különtermet, ahol a szülinap további részét tarthatjuk. (8-10 éves kortól ajánlott!)

Ár: 7 főre 15.000 Ft a szabadulószoba + terembérlés + animátor, ha programot is szeretnénk

  1. SpiderClub – falmászás

Rendszeresen járunk a SpiderClubba mászni a gyerekekkel, én általában 3-4 mászás után azt mondom, hogy elég, mert remeg a kezem, viszont a gyerekek szinte soha nem hagynák abba. Szeretem a helyben, hogy tiszta, és van kimondottan gyerekeknek tervezett fal részük, állatos figurákkal. A szülinaposoknak van egy külön rész, ha megunták a mászást, akkor oda el tudnak vonulni. Szülinapozni még nem jártunk itt, de hamarosan bepótoljuk! 8-10 éves kortól ajánlott!

Ár: 10 főre 25.000 Ft (2 biztosítóemberrel)

+1 LogiKoffer – kincskeresős szülinap
A LogiKoffer sokféle szülinapi játék ötletet kínál Nektek. Budapesten bérelhettek a gyerekzsúrra izgalmas, tematikus Kincskereső Koffereket vagy akár Lézerharc Játékot. A Nyomtatható Nyomkereső játék pedig országszerte elérhető. Ovis és iskolás gyerek számára bármelyik remek választás! www.logikoffer.hu
Ár: 11.990 Ft – bármilyen létszám esetén

+ TIPP:

Ha jó idő van, akkor a legjobb helyszín egy jó szabadtéri program! De mi már hóban is mentünk kirándulni, tüzet raktunk, ott sütögettek mellette a gyerekek. Csak egy kis kreativitás kell hozzá, és szuper kincskereső programot tudsz szülőként elkészíteni a gyermekednek, igaz tenni kell bele egy kis energiát, de az eredmény egy felejthetetlen szülinap lesz! A fiam téli szülinapjáról ITT írtam.

Ez is tetszeni fog