Quantcast
Kezdőlap Aktuális Tűzzel-vassal a szexuális oktatás ellen?

Tűzzel-vassal a szexuális oktatás ellen?

Kovács Móni
szexuális oktatás

Miközben a legapróbb családtagunk mindennapjait egyengetem, nem sok időm marad a híradónézésre, hírolvasgatásra, meg úgy nagyjából semmire, ami a felnőtt társadalommal kapcsolatos. Mégsem tudtam kikerülni az elmúlt hetek, hónapok gyűlöletpropagandáját. Pedig mennyivel nyugodtabb lenne mindannyiunk élete. Az LMBQT társadalom ellen irányuló törvény, és az úgynevezett „gyermekvédelmi konzultáció” egyszerre vágta ki nálam a biztosítékot.

Azzal még csakcsak egyetértek, hogy a gyerekeknek a családjukban kellene megfelelő felvilágosítást kapniuk a saját, és mások szexualitásával kapcsolatban is. Mi mire való, hogyan működik, és legfőképpen milyen érzelmi háttere van annak, ha két ember úgy dönt: a lehető legközelebbről kívánja megismerni egymást. DE. Az sem titok, hogy kishazánkban a gyerekek jelentős hányada semmilyen felvilágosítást nem kap otthon a saját testét és érzelmi életét érintő területeken.

Nincs szó szerelemről, de még magömlésről, menstruációról sem, hát akkor hogyan is kerülhetne terítékre a szex témaköre? És ha valaki esetleg a saját neméhez vonzódik? Hát isten ments, hogy erről szó essék egy szent ház falai között.

Így egyértelmű lenne, hogy az iskola biztosítsa azt a platformot, ahol a gyerekek biztonságos keretek között szerezhetnek információt a szexualitásról, másságról, elfogadásról, de ugyanígy az őket fenyegető szexuális veszélyekről, bántalmazásról és arról, hogy mit tehetnek mindezek ellen. Számomra érthetetlen és felfoghatatlan egy ilyen fontos témakör kitiltása az iskolából, de mi szerencsére elég nyitott és elfogadó család vagyunk, így itthon biztosan szóba kerül minden és bármi a fent említett témakörökben.Sokan viszont nem ilyen szerencsések, talán éppen azok, akiknek a legnagyobb szükségük lenne arra, hogy tisztázzák velük: semmi baj azzal, ha valaki nem heteroszexuális.

Az, hogy a nemváltó műtét témaköre melyik kormányülés brainstormingján bukkanhatott fel és milyen körülmények között, egész egyszerűen elképzelni sem tudom, de a szinte Kafka-szerűen szürreális témaválasztás mégis tökéletesen felkavarta az állóvizet: mert kétség nem fér hozzá, ismét ez lehetett a cél.

Az itt egyenesen gúnyosnak ható „gyermekvédelmi” jelzőnek egyszerűen nincsen köze a nemátalakító műtéthez, és ha nagyon erőltetem az agyam, akkor sem vagyok képes rájönni, hogy hogyan védené a gyerekemet egy számára (tudtommal egyelőre) teljesen szükségtelen operációról szóló videó NEM megtekintése. Az emberek jelentős hányadának ugyanis nincsen szüksége erre a beavatkozásra, mert egyszerűen jól érzik magukat úgy, ahogyan a világra jöttek: férfiként, nőként. De nem mindenki ilyen szerencsés. Számukra szó szerint életmentő lehet egy-egy ilyen beavatkozás, ami gyógyszeres kezeléssel egészül ki. Magyarországon kiskorúak számára nincs is lehetőség ilyen műtétre, így végképp okafogyott az egész kérdőív. Az eredményekkel viszont szépen lehet majd Brüsszel előtt parádézni.

Ízlelgessétek a kérdéseket, az én szemöldököm az égig szaladt és még mindig nem jött le onnan, mert képtelen vagyok megtalálni a „konzultáció” értelmét. Azon kívül persze, hogy újabb milliókat költhet rá a kormány. A kérdések kifacsartak, a válaszok nem kifejthetők, a válaszok borítékolhatók.

Jöjjenek tehát a kérdések:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? –
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Sokkal jobban örülnék, ha konzultáció helyett ezt a pénz tényleg gyermekvédelemre költené a kormány: a mélyszegénységben élő gyermekekre, a gyerekeket fenyegető online veszélyek bemutatására, szexuális felvilágosításra, a családon belüli erőszak vagy a gyermekpornográfia visszaszorítására. Ezt is lehetne lobogtatni Brüsszelben, és ráadásul szavazókat is lehetne vele szerezni. Csak mondom.

Ez is tetszeni fog