Quantcast
Kezdőlap Programajánló Vasárnap ingyenes koncertek és 18 kilométeres futóverseny a budapesti Szabadság téren

Vasárnap ingyenes koncertek és 18 kilométeres futóverseny a budapesti Szabadság téren

Pöttyöslabda

Május 8-án, vasárnap az Európa-napon hazánk uniós csatlakozásának 18. évfordulóját ünnepeljük. Ennek alkalmából ingyenes családi és gyermekprogramok, koncertek, valamint 18 kilométeres futóverseny is várja az érdeklődőket. A Kaláka együttes, a Mrs Columbo és a The Biebers koncertje után a napot a Kiscsillag zárja, a gyermekeket Kovácsovics Fruzsina szórakoztatja, de lesz gyermekjóga, bábelőadás, interaktív kvíz és EU-s információk is. A sportok szerelmesei pedig az európai uniós forrásokból megvalósult fejlesztéseket bemutató belvárosi útvonalon tehetik próbára magukat a „18 év – 18 km” elnevezésű, akadálymentes futóversenyen, amelyet három fős váltóban is lehet teljesíteni.

A futás rajtját követően 10:30-kor kezd a Kaláka együttes, majd 13:00-tól az AdniJóga gyermekjógájával folytatódik a program. 14:00 órakor áll színpadra a Mrs Columbo, 15:00 órától interaktív nyereményjáték kezdődik, 15:15-től pedig Kovácsovics Fruzsina zenél majd a kicsiknek. A The Biebers 16:15-kor ragadja magához a mikrofont, a gyermekeket 17:30-től az Ákom-bákom bábcsoport szórakoztatja, a nap fináléjaként pedig 18:30-tól a Kiscsillag fellépését élvezheti a közönség.

A fesztivál témái között idén különös hangsúlyt kap az Ukrajna és az ukrajnai menekültek iránti szolidaritás: több, menekülteket segítő szervezet is kitelepül a rendezvényre, hogy bemutassák a munkájukat.

A fesztivált az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi. A programok ingyenesek. A rendezvényről további információk a www.eu.hu weboldalon és az Európa-nap Facebook-eseményében találhatók.

 

Európa-nap május 8-án vasárnap 10.0020.00-ig Budapesten, a Szabadság téren!

Ez is tetszeni fog