Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke 10 dolog, amit bárcsak mondhatnék az anyósomnak

10 dolog, amit bárcsak mondhatnék az anyósomnak

Pöttyöslabda

Ez az anyós viszony bonyolult, ez nem újkeletű felfedezés. És mennyivel egyszerűbbé lehetne tenni, ha nem kötne minket az illem, és egyszerűen megmondhatnánk dolgokat. Persze, abból csak a sértődés lenne. Hogy levezessem a feszültséget, összeszedtem azt a tíz dolgot, amit én elsőként mondanék oda, ha lehetne. Neked mi lenne az első?

1. Kérlek, tartsd tiszteletben, hogyan etetem a gyerekem, bárhogy is döntöttem

Szoptatás vagy nem szoptatás, ameddig a gyerek kap kaját, addig igazából mindegy, nem? Ez egy nagyon intim döntés, és mindenkinek tiszteletben kellene tartani a másikét. Azzal pedig kérlek, főként ne gyere, hogy régen hogyan csinálta mindenki.

2. Ne jelenj meg bejelentés nélkül

Gyerekkel a napi rutin egy nagyon érzékeny konstrukció, amit baromira fel tud borítani egy váratlan fél órás látogatás. És igen, egyébként pedig a fiad és én szexelünk, mint bármilyen másik pár, a váratlan felbukkanások így nagyon kellemetlen perceket tudnak okozni.

3. Ne sértődj meg, ha azt kérem, hogy tegyél el valamit

Elővetted a gyógyszert, amit a vérnyomásodra szedsz? Nem, nem gondolom, hogy azért tetted, mert meg akarod ölni a gyereket, de kérlek, lásd be, hogy egy színes kis tabletta milyen vonzó a kis kezének, és hidd el, ha azt mondom, hogy van olyan fél pillanat, amikor nem figyelünk, és az neki elég.

4. Ha a gyerek nem tud vele játszani, akkor köszi, de nem kérjük

Már így is épp elég tárgy van az otthonunkban, ezeket pont, hogy minimalizálni akarjuk, nem még plusz dolgokat összegyűjteni. Olyan ajándékot, amivel a gyerek nem tud játszani, és csak állni fog a szobában, kérlek, ne adj neki. Nyilván kell neki, ha odaadod, és nyilván visítani fog, ha el akarom venni, még akkor is ha soha, semmire nem fogja használni.

5. Az összehasonlítgatás utálatos dolog

Kérlek, ne hasonlítgasd a gyerekem a sajátodhoz, ne mondd neki, hogy a “te apukád, amikor annyi idős volt, mint te, már tudott menni”. Kit érdekel? Nem tudod, melyik az a pont, amikor bántónak fogja ezt megélni, és ez az egész nem verseny, minden gyerek más.

6. Ne kántáld, hogy a te gyereked ezt sose csinálta

Persze-persze. Vagy csak nem emlékszel.

7. Lazíts

Kérlek, ha programot csinálunk, ne rontsd el előre azzal, hogy felhívod a figyelmünket az összes veszélyre, ami leselkedik, és ami nem leselkedik ránk majd ott. Nekem is elég nagy kihívás ezt az egészet megszervezni, és megvívni magamban a csatát, hogy most jól fogjuk magunkat érezni, nem extra feladatokat vállalok a nyakamba.

8. Tedd el a pótolhatatlan kincseket

Kérlek, ne a törékeny családi porcelánnal teríts, ha megyünk, hogy aztán mást se hangoztass, mint hogy ez milyen értékes, és hogy óvatosabban vágjunk rajta, mert máris elment az étvágyunk. Kérlek, hogy pakold el a pótolhatatlan kincseket, amikor megyünk, mert akárhogy próbálom, nem tudom kiszámítani előre a gyerek hirtelen mozdulatait.

9. Igen, én veszem a fiadtól kapott szülinapi ajándékot

Nem, nem én akartam róla levenni a terhet, amit az anyja jelent neki, ő kért meg. Nem kell ebből akkora faksznit csinálni, nem kell összekacsintósan kihangsúlyozni, hogy te tudod, kacsintás, hogy ő mennyi gonddal válogatta, köszönd meg, megvan a blokk.

10. Nem vagy tökéletes, és én sem

Mielőtt belefogsz a példabeszédbe, hogy nálatok hogy volt, hogy te anyaként ezt és ezt tetted meg, jusson eszedbe, hogy a férjek elmesélik a gyerekkori élményeiket a feleségeiknek.

Forrás: Scary Mommy

Ez is tetszeni fog