Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... 20 dolog, amit biztosan mondtál már, ha dolgozó anyuka vagy

20 dolog, amit biztosan mondtál már, ha dolgozó anyuka vagy

Kovács Móni

A gyermekvállalás és a munka összeegyeztetéséről már sok-sok cikket írtunk és olvastunk, de most összegyűjtöttük azokat a mondatokat, amik egész biztosan elhagyták már a szádat, ha te is anya vagy!

Jó szórakozást! 🙂

 

 1. „Na jó, ezt még megnézheted/megeheted, de aztán indulunk!”

A reggeli készülődés aztán igazán szélsőséges lehet. Elképzelhető hogy a gyerekek már 5 óta fent vannak (hogy bírják majd a bölcsit/ovit/sulit?), de az is lehet hogy 7-kor könyörgöd ki őket az ágyból. Bármelyik legyen is a szitu, az indulásnál tutira úgy kell érvelned mint egy állásinterjún.

 1. „Nem láttad a kulcsomat/telefonomat/pénztárcámat/táskámat?”

Nem elég, hogy a sajátodat keresed, de még meg kell keresni a férjedét is és a gyerek összes cuccát is összekészíteni. Na, ki hagyja otthon végül mégis valamijét? Tutira te. Vagy nem is. Inkább a férjed.

 1. „Megnézem a naptáramban”

Baráti iszogatás, vagy egy kávé? Tökmindegy, meg kell nézned a naptárban, hogy mikor tudsz elszabadulni. Valószínűleg 6 hónap, 2 hét, 3 nap és 15 perc múlva éppen ráérsz. Ha nem lesz beteg a gyerek!

 1. „Ma sokáig fent maradok!”

A gondolat igazán jó, fontos az énidő, végre csak kettesben lehetnétek: te és a laptopod. Szeretnéd befejezni az egyik filmet, csetelni a barátnőddel, vagy megírni egy blogbejegyzést. De ennél is fontosabb az éjfél előtti alvás, ezért már 9-kor bedőlsz az ágyba, miután lefektetted a gyerekeket.

 1. „Ma időben lefekszem!”

Elaludtak a gyerekek, és te is nagyon szeretnél, de még gyorsan megnézed az Instát, elolvasod, hogy mi történt aznap a kedvenc corgiddal, vagy csak rányomsz a „következő rész” gombra, és máris 11 óra van. Vagy éjfél. Basszus, megint hulla leszel holnap reggel!

 1. „Akkor megehetem?”

Bár ezerszer megfogadtad, hogy nem tolod be a gyerek maradékát, nehéz ellenállni egy falat csokinak, két szelet sonkának, egy fél főtt tojásnak meg a megrágott vajas kenyérnek. „Nehogymár kidobjuk!” – gondolod, és a környezetvédelem meg a tudatosság nevében nyeled le a finom falatokat.

 

 1. „Basszus, ez ma van?!”

Időpont az orvosnál, farsang, szülői. Ha nem írtad volna be a telefonod naptárjába hónapokkal ezelőtt, akkor biztos, hogy még most sem tudnád, hogy ez a nagyon fontos időpont ma van. És te totálisan elfelejtetted! Hogy a francba fogod ezt megoldani? Basszus, basszus, basszus! Pár telefon a főnöknek, a férjednek, anyósodnak, mindenkinek aki csak elérhető, és bízol benne, hogy valahogy mégiscsak sikerül odaérned. Ahova.

 1. „Elfelejtettem!”

A legjobb barátnőd névnapja, vagy a hétvégi program. Beszélgettek és rákérdez a másik fél: ugye nem felejtetted el? Hát de. Nagyon.

 1. „Szerintem inkább rendeljünk!”

Nehéz napod volt, a hűtőben pontosan tudod, hogy mi minden van, ahogyan azt is, hogy azt biztos nem lesz kedved megenni. Főzni nincs kedved, nincs időd, és ennyit különben is megengedhetsz magadnak. Na, ma tutira a rendelünk! Általában a családnak sincs ellene kifogása. Kivéve persze ha teljesen mást akarnak enni.

 1. „Írok hozzá emlékeztetőt.”

Nincs emlékeztető, nincs emlékezet. Ha nem írod be, akkor nem is lesz. Ennyi az egész.

 

 1. „5 perc és ott vagyok!”

Vagy 10. Esetleg 15. De már elindultam!

 1. „Ugye nem látszik rajta az a folt?”

Az öltözködésnél veszed észre, hogy nincs egy rongyod, amit felvegyél. Ami még hordható, azt tegnap leöntötted kávéval. Csak dobj rá egy sálat és máris eltűnik. Ne aggód túl!

 1. „Sajnos nem tudok menni!”

Amióta megszületett a gyerek, megszületett a tökéletes indok is, hogy lemondd a találkozókat. Hallelujjah!

 

 1. „Istenem, nehogy a bölcsőde/óvoda/iskola legyen az!”

A munkahelyeden ülsz, megcsörren a telefon. Ismeretlen számról hívnak. Az első, ami beugrik, hogy a gyerekeddel történt valami. Istenem, csak nehogy a bölcsi/ovi/suli hívjon! Aztán persze kiderül, hogy csak egy biztosítás részleteit szeretnék megosztani veled. Köszi a szívrohamot!

 1. „Ne gyere közelebb!”

Főleg irodai dolgozókra igaz, akik egy légtérben vannak. Influenza vagy vírusos torokgyulladás, teljesen mindegy. Ha fertőző, akkor 20 percenként szellőztetsz és kerülöd a kontaktust mindenkivel. Kézfertőtlenítő, kézmosás. Állandóan. Ha kell, még maszkot is felveszel, de ide a bökőt, hogy nem viszed haza a betegséget! (Hahaha…)

 1. „Várj, azt hiszem van a táskámban!”

Szőlőzsír, pillanatragasztó, cellux, csavarhúzó, bicska, csoki, rántott hús – mindegy, a táskádban biztos van!

 

 1. Anya nagyon fáradt.

Táncparti este 8-kor? Akadálypálya–építés? A gyereknek tutira akkor jut eszébe, amikor már majd összeesel a fáradtságtól. Inkább felajánlod, hogy játsszatok orvososat és eldőlsz a szőnyegen operációra várva.

 1. „A macska rúgja meg!”

A b@zdmeg! és a kurv@ életbe! már lekerült a listáról amióta a gyerekek beszélnek. Muszáj valahogy káromkodni, tudjuk hogy ez az intelligencia jelzője is. Ha nem akarod, hogy a gyerek egy órán keresztül azt szajkózza, hogy „A pics@ba!”, jó lesz ha kitalálsz valami fondorlatosat!

 1. „Pakolj össze!

Ez igazából naponta többször is elhangzik, és amikor végre összepakoltatok újra előkerül a játékos doboz. „Anya, kiöntöm!” – vigyorog és tényleg kiönti… Megint!

 1. „Annyira hiányoztál!”

Munka után megtörten érkezel a bölcsi, ovi vagy suli elé. Mosolyogva fut feléd a gyermeked, és szó szerint elolvadsz az ölelésétől. „Annyira hiányoztál anyának!” suttogod, és titokban azt kívánod, hogy mindig így szorítsátok egymást.

Ez is tetszeni fog