Quantcast
Kezdőlap KedvencekSzülés 5 dolog, amire nem voltam felkészülve a gyermekem születése után

5 dolog, amire nem voltam felkészülve a gyermekem születése után

Pöttyöslabda

Bepánikoltam. Kerestem a menekülési útvonalat, de nem volt. Nem csak azért, mert toltak be a szülőszobába, hanem mert tudtam, akárhova is megyek, ez a gyerek ki fog bújni belőlem. Elindult, most már akárhogy szorítom is össze a lábam.

Felkészültem belőle mindenre. Tudtam mindent, amit könyvből lehet, hogy nekem hogyan kell táplálkoznom a terhesség alatt, hogy őt hogyan kell majd szoptatnom, tudtam, hogy fenn leszünk sokat éjszaka. Mindenből felkészültem rá, de nem készültem fel saját magamra.

Nem tudtam például, hogy…

1. A fejem búbjától a lábujjam hegyéig fájni fogok

Nem gondoltam, hogy úgy érzem majd magam, mint akin átment az úthenger. Látom azt a sok képet boldog anyukákról, akik kezükben tartják az újszülöttet, éteri pillanat. De nem az. Iszonyúan fáj.

2. A vaginám is nagyon fog fájni, bármit teszek

Állni kész rémálom volt, azt gondolom, leszakad mindenem, ott fog landolni alattam. Ülni? Hát az még rémesebb. Még rá is nehezedik a súlyom. Valahogy még lefeküdni is fájt. Nem tudtam olyan testhelyzetet felvenni, hogy ne fájjon iszonyúan.

3. Orvosok jönnek majd ki és be a szobámból, és nyomkodják a hasam és a méhem

Újra és újra, mintha legalábbis meglepődnének, hogy nem maradt bennem még egy gyerek. Épp egy babát préseltem ki onnan, hagyjatok békén, jó? Ő már elhagyta a helyszínt, úgyhogy ti se nyomkodjatok olyan megveszekedetten. Köszi.

4. Még mindig úgy fogok kinézni, mintha terhes lennék

Igen, a terhesség után a beleid nem rendeződnek vissza azonnal, de nekem ezt nem mondta senki. Vittem egy helyes kis felsőt magammal a kórházba, abba préseltem bele magam a szülés után. Aztán az első fotón, ami rólam készült, az újszülött gyerekemmel a kezemben, úgy nézek ki, mint aki még mindig terhes, csak közben kézbe vette egy másik babát is. Valaki szólhatott volna, hogy bő pólót vigyek.

5. Emlőgyulladást lehet kapni

El nem tudtam képzelni, hogy mi történt velem, azt gondoltam, súlyos betegségem van, és nem is nyugodtam le, amíg alaposan megultrahangozták a mellem. Emlőgyulladást kaptam. Kétszer is.

És valahogy mindezek ellenére úgy vagyunk kódolva, hogy ha már egyszer végigcsináltuk, végigcsináljuk még egyszer. Pár évvel később újra terhes lettem. Ekkor bezzeg már mondtak dolgokat, hogy a második terhesség sokkal könnyebb lesz (nem lett), hogy a második baba sokkal jobb alvó lesz (nem lett), de ezzel sem voltam kisegítve.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog