Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok 50. évfordulóját ünnepli az UNO kártyajáték

50. évfordulóját ünnepli az UNO kártyajáték

Pöttyöslabda

50. évfordulóját ünnepli az UNO, a világ egyik legnépszerűbb kártyajátéka. A gyártó Mattel ez alkalomból különleges jubileumi kiadást készített, a legújabb paklik között pedig már a továbbfejlesztett Uno Showdown és az Uno Flip is megtalálható.

Az ikonikus kártyajáték ötlete 1971-ben az ohiói Cincinnati egyik fodrászatában született és azóta világszerte összehozza és szórakoztatja a családokat. Az elmúlt 50 évben az UNO már több mint 80 országban, több mint 20 nyelven kapható, a percenként eladott 17 paklival pedig a világ egyik legnépszerűbb kártyajátéka.

“Az UNO már 50. éve hozza össze az embereket, nyelvre, kultúrára és életkorra való tekintet nélkül. A világ elsőszámú játékaként a közös családi időtöltésen túl a kártya mára kulturális jelenséggé vált. A jeles évforduló a márka múltjának, jelenének és jövőjének egész éves ünnepe” – mondta Török Kata, a Mattel magyarországi brand managere.

Az 50 éves évforduló alkalmából különleges, jubileumi Uno kiadást is készített a Mattel, amely már Magyarországon is kapható. Az exkluzív, ünnepli paklihoz egy arany medál is tartozik, emléket állítva a fél évszázados évfordulónak. Emellett egy speciális, „50/50” kártya és szabályzat is került a dobozba, ami beépíti az érmét a játékmenetbe. A lényeg persze változatlan: megszabadulni az összes, a kezünkben lévő kártyától úgy, hogy csak a pakli tetejéhez illeszkedőt lehet lerakni, majd bemondani, hogy “UNO!”

Aki pedig extra izgalmat szeretne vinni a játékba, az Uno Showdown – A nagy leszámolás kiadással megteheti. Ehhez a játékváltozathoz ugyanis egy a játékosok reflexeit próbára tevő piros szerkezetet is tartozik. Ha a gép villogó jelzést és hangot ad, rá kell csapni a készülék fekete füleire. Aki a legkésőbb reagál, az büntetőkártyát kap.

A népszerű kártyajáték Uno Flip változata, vagyis a kifordított UNO pedig szó szerint kifordítja a játékot. A szabályok változatlanok, de a kártyalapok mindkét oldalán szám vagy karakter látható. A még izgalmasabb játék érdekében bekerült egy plusz karakterkártya is, a megfordító lap. Amikor valaki leteszi ezt a lapot, mindenkinek át kell fordítania a kezében lévő kártyákat, és azokkal a lapokkal folytatni a játékot, amelyek eddig a hátoldalon szerepeltek.

Ez is tetszeni fog