Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke 8 dolog, amit minden nőnek tudnia kell, amikor elégedetlen önmagával szemben

8 dolog, amit minden nőnek tudnia kell, amikor elégedetlen önmagával szemben

Éva Magazin
elégedetlen

Nem úgy nézünk ki. Nem úgy bánnak velünk. Nem azt kapjuk, amit szerettünk volna. Könnyen az asztal alá csúszva érezhetjük magunkat. Ám, ha ez elégedetlenséged közepette másképp nézel az adott helyzetre, lehet rájössz arra, hogy a dolgok körülötted nem is olyan rosszul állnak.

Nem vagyok elég jó.

Ismerős ez a mondat? Van, aki többször, van, aki ritkábban gondolja ezt magával kapcsolatban. Ám az szinte biztos, hogy az emberek nagy részén, egyszer már átfutott az elbizonytalanodás érzése, önmagával kapcsolatban. A kérdés ilyenkor mindig az, hogy mennyire gyorsan tudjuk visszarántani magunkat a produktívitás mezsgyéjére.

Miért fontos ez?

Ha barátnőnk, gyerekünk elkeseredik valamilyen teljesítménye vagy egyszerűen önmagával kapcsolatban, akkor egyrészt az őszinte együttérzésünket jó kifejezni neki. Másrészt igyekezni kell a megoldásra, a gödörből való kilábaláshoz vezető útra terelni.

Egy alkalmat említs, amikor hatékony volt az önmagaddal szembeni elégedetlenkedés? Hányszor érezted magad jobban attól, hogy a külsőddel kapcsolatos negatívumot ismételgetted?

100 %-ig biztos vagyok abban, hogy egyszer se.

Ahhoz, hogy egy ilyen belső, elégedetlenségre alapuló önvádat már az elején el tudj engedni, néha jó, ha több irányból is ránézel az adott helyzetre. Például elhiheted, nem csak neked van gondod a kilóiddal, de az is elég könnyen előfordulhat, hogy amíg te valamit nem szeretsz magadon, azért más majd megveszne (mint például én, az általános iskolában az osztálytársam göndör hajáért, amit ő önmagán szívből utált. Én meg mit nem adtam volna azért, hogy olyan hajam legyen).

Olvasd el a 8 gondolatot, ami egy elégedetlen pillanatodban, vissza fog tudni húzni a realitás talajára >>

Ez is tetszeni fog