Quantcast
Kezdőlap Aktuális A 7 igazi ok, amiért az anyukák fáradtak

A 7 igazi ok, amiért az anyukák fáradtak

pottyos

Persze, az alváshiány nem tesz jót, de az igazi okok sokkal mélyebbre vezetnek ennél…

1. Nincs idő regenerálódni

Ki is hasonlította a szülést a maratonhoz? Nos, igaza volt.

De mikor kapják az anyák az érmeket? És melyik maratonfutónak kell egy kis babát életben tartania a táv után? És melyik maratonfutót nem hagyják aludni az elkövetkező hetekben?

2. A hatalmas felelősség

Amint a kezedbe adják az újszülött babádat, a felelősség, mint egy óriási kő zuhan rád. Ez a pici baba teljesen tőled függ. Neked kell biztosítanod számára mindent, amire szüksége van.

Ez nagy dolog, ijesztő is, úgyhogy rengeteg energiát elvesz.

3. Ez a legnagyobb tanulási folyamat az életedben

Minden új. Még akkor is, ha a második gyereked szülöd, mert ennek az újnak még sose voltál az anyja.

Amilyen hamar csak lehet, meg kell tanulnod a szokásait, a jelzéseit, tudnod kell értelmezni a mozdulatait. Meg kell tanulnod, hogyan tudod megetetni, hogyan tudod elringatni, vagy hogy hogyan kell ilyen pici lábakat beletenni egy rugdalózóba anélkül, hogy eltörnének.

4. Egyedül kell megoldanod

Egy ponton észreveszed, hogy hiába kapsz segítséget, te vagy az, akinek meg kell oldanod: te szülöd meg, te szoptatod, és te vagy az anyu.

5. Rengeteg dolgot kell észbentartanod

Nagyon sok mindenre kell emlékezned, mint hogy mikor kell menni a védőnőhöz, mikor evett és mikor fog legközelebb, mi fogyott ki otthonról, melyik melleddel tudod most szoptatni. Szóval, milyen nap is van?

6. A saját szükségleteid jönnek legkésőbb

Te minden nap a sor végén állsz a szükségleteiddel. Sok minden van, amit előtte meg fogsz csinálni.

Lehet, hogy éhes vagy, de előbb megeteted a babát. Lehet, hogy álmos vagy, de a baba is az, úgyhogy előbb őt altatod el.

7. Nincs vége

Fáradt vagy és kimerült, de nem is láthatod a végét. A nappalok éjszakába olvadnak, és már újra nappal van. Ha öt perc pihenőd végre van, a baba elkezd sírni, és ismét szüksége van rád.

Forrás: netmums.com

Ez is tetszeni fog