Quantcast
Kezdőlap Aktuális A csajos este ezentúl legyen prioritás

A csajos este ezentúl legyen prioritás

pottyos

“Megint húsznak érzem magam” – hagyta el a te szád is, mikor végre újra összejöttél a barátnőiddel egy péntek este, bort iszogattok, salátát esztek és csak dumáltok. Igaz?

Egy kis nevetés, egy gondtalan este mindig feltölt, utána sokkal kevésbé érzed magad fáradtnak egy jó ideig. És mindig megfogadod, hogy ezentúl többet csinálod, csak végül sosem jön össze.

Pedig össze kellene jönnie. Tégy érte!

Persze, nem arról van szó, hogy te minden péntek este “kimaradozol”, és nevelje ilyenkor apuka a gyerekeket. Csak arról, hogy időről időre együtt töltesz a barátnőiddel egy estét, és ilyenkor nem fél éves lemaradást kell behozni, hogy kivel mi van.

Nem egyszerű megszervezni, hiszen már az is bonyolult, hogy összehangoljátok, hogy egy este ráérjetek mindannyian. Viszont néha ki kell zökkenni abból, hogy az egyetlen társaság, akihez beszélsz az a családod és saját magad. Persze, szereted őket, és nagyon jól elbeszélgetsz saját magaddal is, de közben egy ponton túl úgy érzed, minden egyes alkalommal zuhan az IQ-d, amikor még egyszer átbeszéled a gyerek székletének az állagát, vagy amikor még hússzor neked kell elmondani a családban, ki mit hol talál, mert a jelek szerint senki nem talál semmit.

Egy csajos este csodákat tehet a lélekkel. És megérdemled.

Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor fel lehet öltözni: ami persze eleinte szinte kihívásnak fog tűnni, és már fel se tudod idézni, mid mivel illik össze. Induláskor lehet, hogy úgy érzed, sokkal kényelmesebb lenne otthon betenni egy filmet, és (melltartó nélkül) ülni a kanapén, hiszen fáradt vagy. Szülőnek lenni fárasztó. De a barátaid jót tesznek az egészségednek is.

Felszabadító és stressz csökkentő hatása van, amiért simán megéri egy kicsi energiát fektetni a megszervezésébe.

Hiszen jól esik egy kicsit másról beszélni, jól esik, ha tudod, hogy vannak még felnőtt kapcsolataid. Pláne, ha valamelyik barátnőd már korábban szült, és ő már túlvan a nehezéz, akkor különösen inspirálóan hat majd.

Rövid távon a magadba zárkózás tűnik a legegyszerűbbnek, inkább meg se próbálod elmondani senkinek a problémáid, mert vagy meghallják a gyerekek, vagy három percenként félbeszakítanak. De hosszú távon nem ez a jó taktika. Ha időről időre kikapcsolódsz kicsit, akkor nem fogsz besokallni. A barátaid meghallgatnak és rád figyelnek, és emlékeztetnek arra, hogy nem vagy egyedül.

Mivel most már messze nem találkozol annyit a barátaiddal, mint korábban, ezért különleges alkalom is lesz. Mindig van valami apropója, és egészen máshogy tudod értékelni őket, mint korábban.

Nagyon sokaknak szorulnak háttérbe a barátságaik, amikor családjuk lesz, hiszen úgy tűnik, minden este szükség van rád, és te is késztetést érzel, hogy ott legyél nekik. De éppen emiatt is jó lehet egy-két este kimozdulni, ha újra eszedbe jut: valójában anyának lenni a kedvenc időtöltésed. Miközben a barátaid sem véletlen a barátaid már évek óta, és azt sem szeretnéd, ha kiderülne, nem számíthattak rád egyáltalán ebben az időszakban.

Ahelyett, hogy nagymama korodban majd arról kelljen beszélgetned velük, milyen jó lett volna, ha több időt töltötök együtt, próbáld inkább elérni azt, hogy: “milyen jó, hogy mindig szakítottunk időt rá, hogy együtt legyünk”.

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog