Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. A csodás 30-as éveid

A csodás 30-as éveid

pottyos

Amikor 30 leszel, az ijesztőnek tűnik: már tíz éve a húszas éveidben élsz, és úgy érzed, a 30-al vége a fiatalkornak.

Pedig szó sincs erről. Sőt. A 30-as éveid csodálatosak. Megbékélsz azzal, hogy ki vagy te, és ez felszabadulást hoz. Ezekre a felismerésekre számíthatsz:

1. Jól érzed magad a bőrödben
Már nem zavarnak olyan apróságok, mint hogy egy napon épp nem áll olyan jól a hajad, vagy felszedtél pár kilót. Rendben vagy a testeddel, és nem a tökéletlenségeiden pörögsz állandóan. Igyekszel egészségesen élni anélkül, hogy túlzásba vinnéd, és büszke vagy arra, amit a tested véghezvitt.

2. Már nincs időd a hülyeségekre
Odamész a fogorvoshoz 1-re, és 1:45-kor még mindig ott ülsz, anélkül, hogy fogalalkozott volna veled valaki: új fogorvos után nézel. Leültél egy étterembe, és 30 perce még arra vársz, hogy kihozzák az étlapot: átmész máshova enni. Értékes az időd, és ha ezt más nem becsüli meg, akkor nem foglalkozol vele.

3. Barátok: a minőség fontosabb lett, mint a mennyiség
Gimi és egyetem után hozzá vagy szokva, hogy rengeteg ember vesz állandóan körül, akiket a barátaidnak nevezel. Aztán egyre gyakoribb lesz, hogy egy-egy barátoddal már napokkal korábban szervezkedni kell, hogy össze tudjatok hozni egy találkozót. Ilyenkor kiderül, ki az, akivel valóban mind a ketten odafigyeltek egymásra: kevesebben fognak maradni, de ők az igazi barátok.

4. Azt eszed, ami jól esik
A huszas éveidben hosszú csatákat vívtál magaddal, mielőtt megetted a sütit, amit megkívántál. Belefér-e? Nem vagy-e már így is duci? Ez mostanra elmúlt. Teljes lelki nyugalommal eszel csokitortát vacsorára, ha épp ahhoz van kedved, és semmi megbánást nem érzel utána.

5. Odafigyelsz magadra
Már nem bulizol egész éjjel, és nem iszol sok alkoholt, ha másnap dolgozni kell menned. Ismered a tested és tudod, mire van szüksége. Ha egy nagy alvás kell, akkor alszol egy nagyot. Megtanultál figyelni a tested jelzéseire, és tudod, hogyan kell reagálnod.

6. Menő vagy – és tudsz róla
Nem vagy tökéletes, és néha elbizonytalanodsz, de úgy nagy általánosságban bírod magad. Tudod, hogy jobb a humorod, mint az átlagnak, vagy éppen ügyesebb vagy valamiben, mint mások. Tudod, mik az erősségeid, és ki is tudod őket használni. Összességében elég menő vagy, és ha valaki nem így gondolja: menjen a fenébe!

7. Nagyobbakat mersz álmondi
A huszas éveidben arra ment el az energiád, hogy próbáltad kitalálni, ki is vagy te és mit akarsz az élettől. Ezt ma már tudod, így az energiát arra tudod fordítani, hogy elérd ezeket!

8. Tudod, miben hiszel
Vallás, politika, társadalmi értékek: kialakult az a rendszer, ami mellé oda tudsz állni. Már tudod, hogy miről hogyan gondolkodsz, és van határozott értékrended. Persze meghallgatod mások gondolatait, de nem fogsz máshogy gondolkodni valamiről, csak mert aki mondta, meggyőzően mondta.

9. Elfogadod a hibáid
Nehezen tartasz rendet otthon? Türelmetlen vagy? Nem kell minden este kanosszát járnod emiatt. Persze próbálsz fejlődni, de néhány dolgot nem tudsz megváltoztatni, és ezzel rendben vagy. Ez is része annak, aki te vagy, ettől vagy te, te.

10. Optimista vagy
Most, hogy túlvagy a huszas éveid énkeresésén, optimistán tekintesz a jövődre. Fog neked menni a gyereknevelés, jó feleség leszel, meg tudod váltani a világot!

Úgyhogy a 30-as éveid összességében sokkal jobbak, mint a huszasok voltak. És a negyvenesek állítólag még jobbak lesznek. Úgyhogy ne félj attól, hogy “már nem vagy fiatal”, élvezd azt a nyugalmat és bölcsességet, amit az évek adnak!

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog