Quantcast
Kezdőlap Aktuális A Shell a legkisebbeknek segít elsajátítani az alapvető közlekedési szabályokat

A Shell a legkisebbeknek segít elsajátítani az alapvető közlekedési szabályokat

Pöttyöslabda

A Shell Hungary zRt. szívügyének tekinti a közlekedésben résztvevők biztonságát, legyen szó akár gépkocsivezetőkről, motorosokról vagy gyalogosokról. Most induló kezdeményezése, a “Közlekedjünk okosan!” nyereményjáték során óvodások és általános iskolák alsó tagozatának 1., 2., és 3. osztályos tanulói játszva sajátíthatják el a KRESZ legalapvetőbb szabályait. A helyes megoldást beküldő intézmények pedig Ferrari rollereket nyerhetnek.

A gyermekek közlekedési kultúrájának fejlesztése és KRESZ-ismereteik bővítése érdekében a Shell Hungary zRt. nyereményjátékot indít februárban. A vállalat weboldalán közzétett kvíz játékos és interaktív lehetőséget kínál a gyermekek és pedagógusaik számára, hogy biztonságos tanulási környezetben ismételjék át az olyan mindennapi közlekedési szituációk szabályait mint az úttesten való átkelés vagy a kerékpárral való közlekedés. A Shell a kérdéssor összeállításához Pető Attilát, a Kreszprofesszort hívta segítségül, aki maga is készít videókat közlekedési ismeretek témakörben.

“Vezetésoktatóként pontosan tudom, hogy a KRESZ-ismeretek elsajátítását nem lehet elég korán elkezdeni, érdemes már óvodás kortól tudatosan felhívni a kicsik figyelmét a közlekedési szabályokra. Remélem, sok óvodai és iskolai közösség vesz majd részt a játékon, hogy a gyerekek bővítsék ismereteiket, és ha szerencsések, akár Ferrari rollereket is nyerjenek, amiket aztán majd a helyes közlekedés gyakorlására is használhatnak” – nyilatkozta Pető Attila.

“A kérdéssort úgy állítottuk össze, hogy segítségével a gyermekek az alapvető biztonsági szabályokat könnyen elsajátítsák. Reméljük, hogy a játék során megszerzett közlekedésbiztonsági ismeretek birtokában, a gyerekek felelősen közlekednek majd” – mondta Vecsey Sarolta, a Shell Hungary zRt. Mobilitási Üzletág igazgatója. Hozzátette: „A közúti biztonság javítása és a gyermekek KRESZ-ismereteinek bővítése a Shell fontos célkitűzései közé tartozik Magyarországon is.”

A játékban való részvétel feltétele, hogy a pedagógusok általános iskola alsó tagozat 1., 2. és 3. évfolyamos osztályukat, valamint az óvodapedagógusok óvodai csoportjukat regisztrálják a Shell weboldalán, majd a gyerekekkel közösen teljesítsék a korosztályuknak megfelelő kihívást 2022. február 21-ig. Az iskolás osztályok feladata egy rövid KRESZ teszt kitöltése, amely során a tanulók közösen adhatnak választ a mindennapokban is gyakran előforduló közlekedési kérdésekre. Az óvodás csoportok pedig egy nagy, közös, “Mikor mehetünk át a zebrán?” témakörben készült rajzzal vehetnek részt, amelyet a regisztráció után megjelenő felületre kell feltölteni.

A Shell közlekedésbiztonsági játékán összesen 20 intézmény nyerhet, intézményenként 30 darab Ferrari gyerekrollert. A sorsolást 2022. február 25-én a Shell élőben közvetíti Facebook oldalán.

Ez is tetszeni fog