Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek A tényleg mindent tudó csodaturmix, ami meleg ételeket is készít

A tényleg mindent tudó csodaturmix, ami meleg ételeket is készít

Spuriga Dóra

Amikor egy hónapon belül másodjára is karanténba került az egész család, úgy éreztem, elegem van mindenből: nem elég, hogy szünet nélkül a szeretteim egészségéért aggódok, ismét egyszerre kell helyt állnom egy csomó szerepben: tanítás, munka, háztartásvezetés- és napi többszöri főzés 4 személyre.

A Tefal legjobbkor kérte a Perfectmix Cook turmixgép tesztelését tőlem. Ez kirángatott a hullámvölgyből- és megmutatta azt, amit eddig soha nem gondoltam: hogy egy konyhai gép igenis nélkülözhetetlen lehet az otthonunkban!

Amióta dolgozó anya vagyok, megszállottan keresem azokat az eszközöket, melyek megkönnyíthetik a mindennapjaimat. Abból azonban nem tudok engedni, hogy a gyerekeim tápanyagdús és egészséges ételeket fogyasszanak. Tudom, hogy rendeléssel vagy készételek vásárlásával rengeteg időt spórolhatnék, de valahogy mindig kilogisztikázom, hogy beleférjen egy kiadós (és persze tápláló) étkezés a napjainkba. Sajnos azonban ennek ára van: legtöbbször a saját magamra szánt időről kell lemondanom a gáztűzhely javára.

Kíváncsian néztem hát a Tefal Perfectmix Cook használati útmutatóját, melyben 10 részletesen leírt program használatát ismertem meg. Kikerekedett szemmel és egyre növekvő lelkesedéssel olvastam a MELEG krémlevesek, szószok, tésztalevesek, kompótok elkészítési útmutatóját, illetve a halak és húsok párolásának menetét.

Egy turmixgép, ami melegít! Amivel nemcsak hideg gyümölcs- és zöldségleveket, fagyikat, jégkrémeket és koktélokat lehet készíteni, hanem egy komplett főtt ételekből álló étkezést!

A gyerekeim nem bírtak várni, egyből ki kellett próbálnunk a nagyon ígéretes főzőkeverő turmixgépet. Meglepetésemre gyorsan eldöntötték, hogy zöldségkrémlevest szeretnének, sőt, nagy egyetértésben elkezdték megpucolni a hozzávalókat- tényleg nem hittem a szememnek! Néhány perc alatt bedobáltunk mindent az 1,75 literes vastagfalú, ellenálló üvegedénybe, felöntöttük az előírt vízmennyiséggel, a 9 éves lányom pedig megnyomta a krémleves program gombját. Fél órán belül már az aszalton gőzölgött a selymes állagúra turmixolt, isteni illatú sütőtök krémleves.

Mivel teljesen fellelkesedtünk az első fogás sikerén, úgy döntöttünk, az uzsonnát is elkészítjük vele. Itt jött még egy hatalmas meglepetés: ez a csodamasina bizony öntisztító! Csak vizet kell bele önteni, és olyan melegre forralja, hogy egy baktérium sem marad életben! Persze folyóvíz alatt is elmosható (bár az alapos öntisztítás után egyáltalán nem szükséges): a kések egyetlen mozdulattal kivehetők, száradás után pedig gyerekjáték mindent újra a helyére tenni.

Miközben lefutott a tisztító program, kiválasztottunk egy szuperül kinéző pitét a receptgyűjteményből. Minden volt hozzá otthon, így hát nem volt más dolgunk, mint ismét belerakni a hozzávalókat az üvegedénybe, és elindítani a megfelelő programot. A tészta pillanatok alatt összeállt, és anélkül önthettük a piteformába, hogy az egész konyha tele lett volna egy csomó felhasznált edénnyel. A pite tetejére epres almakompót került. Annyira ízlett mindenkinek, hogy a vacsorára már nem maradt egy morzsa sem.

A kivehető párolókosárban már répát pároltunk, az is nagyon finom lett. Kizárólag növényi- és magtejeket fogyasztok, hatalmas könnyebbség, hogy a saját konyhámban készíthetem el ezeket is ezzel a masinával. Ehhez sem kell nagy tudomány egyébként, számos recept megtalálható a neten, csak ki kell kísérletezni ezzel a géppel a megfelelő ízesítést, a kókusztejjel próbálkozom. Imádni fogom, ha nem kell innentől drágán megvennem az üzletben a kókusztejemet, hanem pikk-pakk otthon fogom elkészíteni.

Felnőtteknek remek tipp egy-egy mohito elkészítése egy gyerekmentes estén, mivel az 1400 Wattos motor olyanra törte a jeget, amilyet a legjobb bárokban is megirigyelhetnek.

A használatánál csak a tisztítása egyszerűbb, elegáns külsejével pedig igazi dísze lett a konyhánknak. Amióta megvan, minden nap használjuk. Reggelente smoothiet készítek benne, ebédre vagy vacsorára pedig biztos heti 2-3 alkalommal krémlevesezünk, amiket már kipróbáltunk: krumpli, kukorica, paradicsom, sütőtök. Egyik finomabb, mint a másik.

Egyetlen dolgot azonban nagyon sajnálok: hogy akkor még nem létezett, amikor a gyerekeim picik voltak. Mennyivel egyszerűbb lett volna ezzel elkészíteni a püréket!

A Tefal Perfectmix Cook igazi telitalálat, és minden konyhában ott a helye. Az enyémből mostantól nem hiányozhat- már eldöntöttem, hogy a nyaralóba is jönni fog velünk.

Ez is tetszeni fog