Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Apa kocsit vesz. Babakocsit

Apa kocsit vesz. Babakocsit

Pöttyöslabda

„Nézd, milyen cuki ez a kis body!” – a mondat, amit szinte sosem hallasz egy leendő apukától.

„Ennek a babakocsinak sokkal jobb lett a töréstesztje!” – ugye, hogy ez mennyivel jellemzőbb?!

Nálunk legalábbis az volt a leosztás, hogy a cuki babacuccok beszerzése, és mindazon holmiké, melyeknek apa a létezéséről sem tud, az én reszortom. A babakocsi kiválasztása, lévén hogy kerekei vannak, a férjemé. Még hogy törésteszt?! Ilyesmiről én nem hallottam még. A férjem pedig hajlandó volt órákig böngészni a netet, és inkább nem szeretném tudni, hány ilyen videót nézett végig, hogy a legmegfelelőbb darabot kiválassza, ráadásul mindezt lelkesen, örömmel tette.

A tökéletes járgány kiválasztásához rengeteg szempontot kell figyelembe venni: városban vagy vidéken laktok? Fogtok-e a babakocsival tömegközlekedni? Csak aszfaltúton tervezitek a használatát, vagy földúton, kirándulásokon is? Sportolni: futni vagy görkorizni is szeretnétek-e vele? Hol tudjátok tárolni? Otthon illetve a csomagtartóban, össze kell-e minden alkalommal csukni, vagy elfér anélkül is? A kicsi növekedésével mindig lecserélitek majd az életkorának megfelelő típusra, vagy olyan darabot szeretnétek, ami újszülött kortól az óvodáig kiszolgál? Esetleg egy váz mellé cserélhető mózeskosár-autósülés-sportülés megoldást kerestek?

Megannyi kérdés, amire ha megvan a válasz, még akkor se hozhatunk végleges döntést, hiszen újabb kérdések vetődnek fel: milyen stílus, design, 3 vagy 4 kerekű, milyen anyagból készült, milyen kiegészítőkkel felszerelhető? és a többi…

És aztán jöhetnek a videók a töréstesztekről.

Jobban belegondolva, tényleg majdnem olyan bonyolult folyamat ez, mint egy autóvásárlás, főleg ha hosszútávra, több gyerek kiszolgálására terveztek.

Segítségképpen, kétgyerekes anyukaként megosztom a saját tapasztalataink alapján kiválasztott főbb kritériumokat, illetve a figyelmetekbe is ajánlok egy babakocsit, ami mindezek alapján tökéletes választás lehet: ez pedig a Thule Urban Glide 2.

  1. Könnyen összecsukható és kis tömegű legyen!

Nekem az egyik fő szempontom az volt, hogy ha meg kell emelnem a babakocsit, ráadásul a gyerekkel együtt kell felemelnem, ne fogjon ki rajtam a súlya. A másik pedig, hogy néhány mozdulattal összecsukható legyen, ne kelljen magamnál tartanom a használati útmutatót ahhoz, hogy például a csomagtartóba pikk-pakk behajtogassam.

Ha egy babakocsit úgy reklámoznak, hogy „egy mozdulattal összecsukható”, én gyakorlatilag már meg is vettem.

De közbeszól a férjem, a töréstesztek szakértője, hiszen éppolyan fontos:

  1. A biztonság és a stabilitás

Egy háromkerekű babakocsi sokkal, de sokkal stabilabb tud lenni, mint egy négykerekű – higgyétek el, két örökmozgó fiunk van, akik nem mindig értettek velünk egyet abban, hogy jó lesz nekik a babakocsiban utazni, és nem egyszer próbálták szabotálni a tervünket.

Ha ráadásul 5 ponton rögzítő biztonsági övek is tartoznak hozzá, a kerekei pedig lábbal rögzíthetőek, én biztonságban tudom a gyerekem, akkor is, ha épp leveszem róla óvó tekintetem.

  1. Multifunkcionalitás

Nálunk a srácok imádtak babakocsiban aludni – egészen addig, amíg valaki tolta őket. Így aztán a levegőzés és délutáni alvás a mi sportolásunkkal kapcsolódott össze. Bár én a futással szemben a sétát, túrázást részesítem előnyben, a férjem pedig görkorizik.

Ebből adódóan nekünk fontos volt, hogy a babakocsi könnyen kormányozható, könnyen fékezhető legyen, jó legyen a lengéscsillapítása (mondom, hogy felér egy autóvásárlással!), göröngyös terepen is jól guruljon. A baba szempontjából pedig a háttámla pozíciójának állíthatósága is számít, hiszen esetünkben, mielőtt elaludt, szívesen nézelődött ülve (fekve üvöltött), ha utána viszont könnyedén, és észrevétlenül lehet elfektetni, az felbecsülhetetlen!

A Thule Urban Glide 2 teljesíti mindezt, ráadásul több zsebes tároló is található rajta, így akár kisebb, akár nagyobb túrához, vagy sportoláshoz nincs szükség külön táskára!

  1. Könnyű tisztíthatóság

Ezt nem is részletezem, akinek kisgyereke van, tudja, hogy néz ki a kocsi hátsó ülése – a babakocsival pedig pontosan ugyanez a helyzet. Nálunk amiatt is, mert sokszor, ha nem otthon voltunk, az etetőszék funkciót is a babakocsi látta el. A Thule Urban Glide 2 kivehető és mosható ülésbetétjével ezt az igényt is kielégíti.

  1. Ó, és a színe!

Ezt már csak az 5. helyre mertem beírni, tudom, hogy sokan nem értenek velem egyet, de női szemmel bizony az autók esetében is szinte a legfontosabb… de nem is magyarázkodok, csak nézzétek meg ezt a gyönyörű kék színt! Én első látásra beleszerettem!

A Thule Urban Glide 2 babakocsihoz rengeteg kiegészítő is beszerezhető, így a gyermek teljes babakocsis időszaka alatt végigkísér: a mózeskosaras korszaktól óvodás koráig, mivel 34 kg a teherbírása!

A Herbály Autó oldalán még több információt találtok a mi választottunkról – és igen, tényleg olyan, mintha kocsit vennétek, de higgyétek el, van olyan fontos, hogy a gyerekeknek is egy megbízható, strapabíró, minden igényeteknek megfelelő járművet válasszatok!

Remélem, kicsit sikerült ezt a nehéz döntést megkönnyítenem!

Ez is tetszeni fog