Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke Az anyukának, aki most éppen alig bírja

Az anyukának, aki most éppen alig bírja

Pöttyöslabda

Az anyukának, aki most, ebben a pillanatban éppen alig bírja: nem látlak, de tudom, min mész keresztül! Tudom, hogy próbálsz a legjobb anya lenni, miközben igyekszel a jó feleség, testvér és barát szerepednek is megfelelni. És kizárólag a kávénak köszönheted, hogy ébren tudsz egyáltalán maradni. És mégis úgy érzed, folyamatosan alulteljesítesz ezekben a szerepekben.

Amikor néha szeretnél felkiáltani, hogy de csak egy van belőlem! Amikor szeretnél elfutni, de persze nem teszed, csak egy kicsit tovább maradsz a parkoló autóban, mélyeket lélegzel, mielőtt kiszállnál. Tele vagy anyai szeretettel és anyai bűntudattal is.

Tudom, hogy néha úgy érzed, nem bírod, akkora a felelősség. Miközben a feladatlistádon kizárólag olyan tételek szerepelnek: bejelenteni a gyereket a fogorvoshoz, játszótérre vinni a gyereket, betenni a mosást, mi lesz vacsorára?

Átérzem a te küzdelmed is, ahogy próbálsz egyensúlyozni a feladatok és aközött, hogy ezalatt türelmesen és kedvvel nevelj egy kis embert. Néha úgy érezni, ez nem egy emberes feladat.

Te pedig aggódni kezdesz, hogy nem vagy elég türelmes, eléggé jelen, elég szórakoztató, vagy elég, csak úgy.

Tudom, hogy úgy érzed, túl fáradt vagy ahhoz, hogy akkora figyelmet adj a gyerkőccel való játéknak, mint szeretnéd. Úgy érzed, folyton szét vagy esve.

Tudom, mert én is ezeket érzem.

Rajtad nem látszik. Rajtam sem. Te is egy bátor maszkot viselsz, mosolyogsz, pedig már alig bírod. De minden reggel felkelsz, és minden reggel újra és újra hozzáfogsz a napi feladatokhoz. Erős vagy. Anya vagy.

Ne gondold, hogy gyengeség ez a fáradtság, mindannyian érezzük: hiszen ember vagy te is. Legközelebb, amikor a játszótéren azt gondolod, hogy mindenki jobban bírja, mint te, felejtsd el – ők is felvették a bátor maszkjukat, de nekik ugyanúgy vannak mélypontjaik, mint neked.

Nem gyengeség, ha fáradt vagy. Nem hiba, hogy úgy érzed, alig bírod. Legalább azzal ne terheld magad tovább, hogy ostorozod saját magad. Jól csinálod!

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog